ΔΙΕΘΝΗ

Ανθρακωρύχοι βρήκαν θησαυρό 9 εκατ. λιρών σε ναυάγιο 500 ετών! (φωτό)

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2016, 08:18 / Ανανεώθηκε 9 Ιουνίου 2016, 08:51
Ανθρακωρύχοι βρήκαν θησαυρό 9 εκατ. λιρών σε ναυάγιο 500 ετών! (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Μπροστά σε έναν θησαυρό μεγάλης αξίας ήρθαν ανθρακωρύχοι που εργάζονταν στα ανοιχτά των ακτών της Αφρικής. 

Μπροστά σε έναν θησαυρό μεγάλης αξίας ήρθαν ανθρακωρύχοι που εργάζονταν στα ανοιχτά των ακτών της Αφρικής

Οι εργάτες ανακάλυψαν ένα ναυάγιο 500 ετών το οποίο ήταν φορτωμένο μεταξύ άλλων με χρυσό και νομίσματα αξίας τουλάχιστον 9 εκατομμυρίων λιρών!

Σύμφωνα με τη Daily Mail το ναυαγισμένο πλοίο Bom Jesus ή Good Jesus ανακαλύφθηκε πρώτη φορά από γεωλόγους της εταιρείας De Beers τον Απρίλιο του 2008.  

Το πλοίο ανήκε στον Βασιλιά της Πορτογαλίας και είχε αποπλεύσει από τη Λισαβόνα το 1533 για την Ινδία με καπετάνιο τον Sir Francisco de Noronha. Ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προρισμό του καθώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του εξαφανίστηκε μαζί με όλο του το πλήρωμα. 

Οι ανθρακωρύχοι βρήκαν το πλοίο την ώρα που εργάζονταν σε μια τεχνητή λίμνη αλμυρού νερού κατά μήκος της ακτής Skeleton. 

Όπως αναφέρει η Daily Mail στην αρχή βρήκαν κάποια κομμάτια ξύλου και μετάλλου κατά μήκος της παραλίας. Λίγο αργότερα είδαν το πλοίο που ήταν θαμμένο κάτω από την άμμο. 

Ερευνώντας το ναυάγιο οι ανθρακωρύχοι, έπειτα από 6 μέρες βρήκαν ένα σεντούκι γεμάτο χρυσό και νομίσματα. Συγκεκριμένα το φορτίου του Bom Jesus ήταν γερμανικές ράβδοι χαλκού, ελεφαντόδοντο, πορτογαλικά, ισπανικά, βενετσιάνικα χρυσά και ασημένια νομίσματα, ξίφη και μαχαίρια, ρούχα και σκελετοί. 

Σε δηλώσεις του στο  FoxNews.com ο αρχαιολόγος Dr Dieter Noli ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Ναμίμπια θα κρατήσει τον χρυσό.

"Αυτή είναι η διαδικασία όταν ένα πλοίο βρίσκεται σε μια παραλία. Το πλοίο ανήκε στον βασιλιά της Πορτογαλίας και άρα ανήκουν όλα στην Πορτογαλία. Η κυβέρνηση όμως πολύ γενναιόδωρα παραιτήθηκε από το δικαίωμα αυτό, επιτρέποντας στη Ναμίμπια να κρατήσει τα πάντα", είπε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr