current views are: 4

17 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση15:22

Αιματηρή συμπλοκή στη Λουιζιάνα: Σκοτώθηκαν αστυνομικοί – Έργο δειλών χαρακτήρισε το επεισόδιο ο Ομπάμα (Βίντεο)

Τρεις αστυνομικοί έπεσαν νεκροί όταν τους πυροβόλησαν στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης στο δίκτυο NBC.

Δημοσίευση 15:22’

Τρεις αστυνομικοί έπεσαν νεκροί όταν τους πυροβόλησαν στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης στο δίκτυο NBC.

Τρεις αστυνομικοί έπεσαν νεκροί όταν τους πυροβόλησαν στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης στο δίκτυο NBC. Ενώ άλλα τρία στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου έχουν τραυματιστεί, επιβεβαίωσε ο σερίφης της περιοχής.

Ο ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται σε “κρίσιμη” κατάσταση, σύμφωνα με το νοσοκομείο της περιοχής.

Ένας ύποπτος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά και η αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στην περιοχή με τη βοήθεια ενός ρομπότ για να εξακριβώσει εάν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ότι δυνάμεις της αναζητούν τουλάχιστον έναν ύποπτο και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προσέχουν και να ειδοποιήσουν τις αρχές εάν δουν άνδρες ντυμένους στα μαύρα να κρατάνε καραμπίνες.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το περιστατικό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. «Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα για αυτήν την επίθεση, αλλά θέλω να είμαι σαφής: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία εναντίον των δυνάμεων επιβολης του νόμου. Καμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι έργο δειλών που δεν εκπροσωπούν κανέναν», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) σε κοντινή απόσταση από την αστυνομική διεύθυνση του Μπατόν Ρουζ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μπρέιντι Βέινσελ, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι είδε έναν ένοπλο, έναν δεύτερο άνδρα με κόκκινη μπλούζα να κείτεται σε έναν χώρο στάθμευσης κι άλλον ένα ένοπλο να τρέχει μακριά κι ενώ οι σφαίρες έπεφταν βροχή από κάθε κατεύθυνση.

Η αστυνομία έφθασε λίγο αργότερα.

Ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η περιοχή που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες καθώς ο φερόμενος δράστης παραμένει ασύλληπτος. Προειδοποιούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο.

Αστυνομικοί ελέγχουν την περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι ο ύποπτος δεν είχε τοποθετήσει εκρηκτικά. Χρησιμοποιούν το ειδικό ρομπότ της αστυνομίας.

 


σχετικα αρθρα