current views are: 6

3 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση19:44

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους της Emirates

Συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους της Emirates 

Δημοσίευση 19:44’

Συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους της Emirates 

Βίντεο από το εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους της Emirates που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail στο οποίο ακούγονται οι κραυγές των επιβατών καθώς σπεύδουν να μαζέψουν τα πράγματά τους για να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο αεροσκάφος.

Η καμπίνα είναι γεμάτη καπνούς, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των αεροσυνοδών και επιτείνει το αίσθημα πανικού των επιβατών.

Μια μητέρα οδηγεί τα παιδιά της στην έξοδο κινδύνου, όπου οι επιβάτες εξέρχονται μέσω της ειδικής «τσουλήθρας», μια φωνή ακούγεται να της φωνάζει να «πηδήξει». Εκείνη συνεχίζει να καταγράφει την δραματική της απόδραση και καθώς βγαίνει από το αεροσκάφος η κάμερα του κινητού​ της συλλαμβάνει για μια στιγμή τη φλεγόμενη μηχανή.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, τόσο οι 282 επιβάτες όσο και τα 18 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια πριν από την έκρηξη και κανείς δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό. Με βάση τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, οι επιβάτες της πτήσης «ενημερώθηκαν από τον πιλότο λίγα λεπτά πριν από την άφιξη στο αεροδρόμιο ότι υπήρχε πρόβλημα με τον «μηχανισμό προσγείωσης». 

Το ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι παραμένει άγνωστο ακόμα σε τι οφείλεται και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας. Ο ίδιος ανέφερε πως το αεροσκάφος το οποίο είχε παραδοθεί στην εταιρεία του το 2003, υποβλήθηκε σε συντήρηση το 2015 και ότι ο πιλότος του, υπήκοος των ΗΑΕ, έχει 7.000 ώρες πτήσης.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το αεροπλάνο να φλέγεται και στήλες πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το αεροσκάφος, το οποίο σύρθηκε με την κοιλιά και ένα μεγάλο μέρος της καμπίνας του καταστράφηκε από τη φωτιά.

Νωρίτερα κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει την στιγμή της ανάφλεξης, με τους πυκνούς καπνούς να πνίγουν την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ένα απέραντο χάος στη πίστα του αεροδρομίου.

Τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αεροσκάφος Boeing 777 της εταιρείας Emirates ήταν ένας πυροσβέστης.  Στο νοσοκομείο εισήχθησαν άλλα 14 άτομα με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα.

Από την μεριά της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος σε «συνεργασία με την Emirates και το αεροδρόμιο».

Στο μεταξύ, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ξανάρχισαν το απόγευμα έπειτα από τέσσερις ώρες διακοπής τους εξαιτίας του δυστυχήματος.

 


σχετικα αρθρα