current views are: 10

11 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:52

Ομπάμα: Δύναμη των ΗΠΑ η διαφορετικότητα – Εκδηλώσεις μνήμης για την 11 Σεπτεμβρίου (φωτό)

Δεκαπέντε χρόνια μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο, οι ΗΠΑ θυμούνται την 11η Σεπτεμβρίου. Στο «Σημείο Μηδέν» εκεί που άλλοτε δέσποζαν οι δίδυμοι πύργοι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε.

Δημοσίευση 18:52’

Δεκαπέντε χρόνια μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο, οι ΗΠΑ θυμούνται την 11η Σεπτεμβρίου. Στο «Σημείο Μηδέν» εκεί που άλλοτε δέσποζαν οι δίδυμοι πύργοι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο, οι ΗΠΑ θυμούνται την 11η Σεπτεμβρίου. Στο «Σημείο Μηδέν» εκεί που άλλοτε δέσποζαν οι δίδυμοι πύργοι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων. Μεταξύ αυτών και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ. Τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε και στο αμερικανικό Πεντάγωνο, που επίσης μπήκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών.

Ως δύναμη των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη διαφορετικότητα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε ομιλία του με αφορμή την 15η επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ομπάμα προέτρεψε τους πολίτες να μην υποκύπτουν απέναντι στους «τρομοκράτες», στόχος των οποίων, όπως είπε, είναι ο διχασμός της χώρας.

«Η Αλ Κάιντα ή η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν ένα έθνος τόσο ισχυρό όσο η Αμερική, επομένως επιχειρούν να το τρομοκρατήσουν ελπίζοντας ότι ο φόβος θα μας κάνει να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου» είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το Πεντάγωνο, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών στις επιθέσεις όπου έχασαν την ζωή τους σχεδόν 3.000 άνθρωποι.

«Για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό σήμερα να επιβεβαιώσουμε ποιοι είμαστε ως έθνος (…) διότι γνωρίζουμε ότι η διαφορετικότητά μας δεν συνιστά μια αδυναμία, είναι και θα παραμείνει πάντα μία από τις βασικότερες δυνάμεις μας» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.


σχετικα αρθρα