ΔΙΕΘΝΗ

Κερν: Πολλοί στην Ευρώπη έχουν υποφέρει από την πολιτική της λιτότητας

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2016, 10:18 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2016, 10:55
Κερν: Πολλοί στην Ευρώπη έχουν υποφέρει από την πολιτική της λιτότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Την πεποίθηση ότι πολλοί στην Ευρώπη έχουν υποφέρει από την λιτότητα διατυπώνει σήμερα σε άρθρο του στην FAZ ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν. 

Την πεποίθηση ότι πολλοί στην Ευρώπη έχουν υποφέρει από την λιτότητα διατυπώνει σήμερα σε άρθρο του στην FAZ ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν. 

O σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καταδικάζει την πολιτική της αυστηρής λιτότητας των περασμένων ετών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την οποία θεωρεί ως την αιτία των αυξανόμενων αντιευρωπαϊκών διαθέσεων των πολιτών της και ζητά την ριζική αλλαγή πορείας στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.
 
Για να ξαναγίνει η Ευρώπη «ήπειρος της ελπίδας», θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι δημόσιες επενδύσεις της Ευρωπαϊκης Ενωσης κατά τον Αυστριακό καγκελάριο. Οι προβλεπόμενες επενδύσεις ύψους 315 εκατομμυρίων ευρώ είναι πολύ λίγες. «Ούτε καν ο διπλασιασμός τους δεν θα ήταν αρκετός». Την Ευρωπαϊκή Ενωση «οι πολίτες της την βλέπουν ως συνήγορο ενός ανέντιμου εκμοντερνισμού», ενώ παράλληλα εκείνη δεν ανταποκρίνεται «στην αποστολή της να τους προστατέψει από τις στρεβλώσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας», όπως τονίζει.
 
Πρόσθέτει δε ότι «οι απολογητές του νεοφιλελευθερισμού και συντηρητικοί πολιτικοί προσπαθούν παρερμηνεύσουν την δημοσιονομική και οικονομική κρίση ως κρίση του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας» και αυτό οδηγεί τους πολίτες στην ανασφάλεια και τους κάνει ευάλωτους σε λαϊκιστικά συνθήματα.
 
Ως κύρια αιτία για τη απόρριψη της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) από την Αυστρία ο καγκελάριος Κερν θεωρεί «την απομάκρυνση από την καθιερωμένη ευρωπαϊκή πράξη, να αποζημιώνονται μέσω των κρατικών μηχανισμών όσοι χάνουν από το μέτρα απελευθέρωσης (των αγορών)».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr