ΔΙΕΘΝΗ

Η Κου Κλουξ Κλαν στηρίζει Τραμπ

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2016, 17:34 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2016, 20:22
Η Κου Κλουξ Κλαν στηρίζει Τραμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Με ένα πρωτοσέλιδο που ήδη έχει συζητηθεί αρκετά στις ΗΠΑ, αν και δεν είναι editorial, δείχνει σαφή υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, η επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.

Με ένα πρωτοσέλιδο που ήδη έχει συζητηθεί αρκετά στις ΗΠΑ, αν και δεν είναι editorial, δείχνει σαφή υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, η επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.

Η Crussader κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Make America Great Again» (κάνε ξανά μεγάλη την Αμερική) και τη φωτογραφία του ρεπουμπλικανού υποψηφίου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει εκφράσει ρατσιστικές και σεξιστικές αντιλήψεις.

Αν και δεν χρησιμοποιεί ευθέως τη λέξη «στήριξη», το δημοσίευμα αυτό ερμηνεύεται από πολλούς ως επίσημη υποστήριξη του Τραμπ από το προπαγανδιστικό όργανο της ρατσιστικής οργάνωσης.

Ο συγγραφέας του άρθρου χρησιμοποιεί το σλόγκαν της εκστρατείας του Τραμπ ως υπόσχεση για επιστροφή σε μια εποχή που η χώρα ήταν λιγότερο ανοιχτή στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων δεν αποτελούσαν προτεραιότητα.

«Make American Great Again»

«Make American Great Again!». Είναι ένα σλόγκαν που έχει επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ στην εκστρατεία του για την προεδρία. Μπορείς να το δεις σε μπλούζες, κοκνάρδες, αφίσες κ.ά. Αλλά μπορεί πραγματικά να συμμβεί;» γράφει ο συγγραφέας του άρθρου.

«Αυτό είναι που σύντομα θα δούμε», συμπληρώνει και συνεχίζει: «Ενώ ο Τραμπ θέλει να κάνει ξανά μεγάλη την Αμερική πρέπει να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας τι ήταν αυτό που εξαρχής έκανε σπουδαία την Αμερική. Η σύντομη απάντηση είναι απλή. Η Αμερική ήταν σπουδαία όχι εξαιτίας όσων έκαναν οι πρόγονοί μας αλλά του ποιοι ήταν. Η Αμερική δημιουργήθηκε ως Λευκή Χριστιανική Δημοκρατία και έτσι έγινε σπουδαία», υποστηρίζει.

Επισήμως το επιτελείο του Τραμπ λέει ότι απορρίπτει την υποστήριξη των υπέρμαχων της λευκής υπεροχής. Με αφορμή μάλιστα το συγκεκριμένο άρθρο η καμπάνια του έκανε την εξής ανακοίνωση στο CNN: «Ο κ. Τραμπ και η καμπάνια του καταδικάζει κάθε είδους μίσος. Αυτό το δημοσίευμα είναι προσβλητικό και οι απόψεις του δεν αντιπροσωπεύουν τα δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών που ενώνει η καμπάνια μας».