current views are: 7

8 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση20:20

Κίνα: Η «Ημέρα των Εργένηδων» φέρνει 1 δισ. πακέτα από τις εταιρείες κούριερ

Οι εταιρείες κούριερ αναμένεται να παραδώσουν πάνω από 1 δισ. για την «Ημέρα των Εργένηδων», στην Κίνα. 

Δημοσίευση 20:20’

Οι εταιρείες κούριερ αναμένεται να παραδώσουν πάνω από 1 δισ. για την «Ημέρα των Εργένηδων», στην Κίνα. 

Πλησιάζει η «Ημέρα των Εργένηδων» (Singles’ Day), η μεγαλύτερη στον κόσμο ημέρα διαδικτυακών αγορών, και οι κινεζικές εταιρείες κούριερ αναμένουν αύξηση των αποστολών τους. 

Ο Λιου Τζουν, αναπληρωτής διευθυντής του Κρατικού Ταχυδρομικού Γραφείου, δήλωσε ότι οι εταιρείες κούριερ αναμένεται να παραδώσουν πάνω από 1 δισ. πακέτα τις ημέρες μετά την Παρασκευή που είναι «Ημέρα των Εργένηδων», με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 35% σε σχέση με πέρυσι.

Η «Ημέρα των Εργένηδων» εορτάζεται στην Κίνα ήδη από τη δεκαετία του 1990 αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ενώ αρχικά η ημέρα αυτή εορταζόταν με ποτά και πάρτυ, τα τελευταία χρόνια την εκμεταλλεύθηκαν οι εταιρίες διαδικτυακών αγορών και κατέληξε να σηματοδοτεί μια ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας.

Οι πωλήσεις κατά την «Ημέρα των Εργένηδων» ήδη ξεπερνούν τη λεγόμενη «Μαύρη Παρασκευή» (Black Friday) στις ΗΠΑ και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Boxing Day) στη Βρετανία. Οι πωλήσεις σε μια μόνο ιστοσελίδα αγορών, την Tmall, ανήλθαν πέρυσι στα 91,2 δισεκ. γιουάν (περίπου 14 δισεκ. δολάρια). Κάποιοι αναλυτές αναμένουν οι πωλήσεις να αυξηθούν έως και κατά 50% φέτος.


σχετικα αρθρα