current views are: 6

8 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:23

ΗΠΑ: Ανταλλάζουν ψήφους μέσω app για να χάσει ο Τραμπ

Αμερικανός έφτιαξε app για την ανταλλαγή ψήφων ώστε να μην κερδίσει τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευση 12:23’

Αμερικανός έφτιαξε app για την ανταλλαγή ψήφων ώστε να μην κερδίσει τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν από ένα μήνα ο Amit Kumar καθόταν στο γραφείο του στη Silicon Valley παρακολουθώντας με αγωνία τις δημοσκοπήσεις στη μάχη Τραμπ-Κλίντον, στις εκλογές των ΗΠΑ.

Ως υποστηρικτής της υποψήφιας των Δημοκρατικών αλλά ψηφοφόρος σε μια πολιτεία που παραδοσιακά κερδίζουν οι Ρεπουμπλικανοί ήξερε ότι η ψήφος του δεν θα επηρέαζε και πολύ το αποτέλεσμα. Ήξερε επίσης ότι σε άλλες περιοχές της χώρας, ειδικά στις περιοχές που αμφιταλαντεύονται οι αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα κάνουν ακόμη πιο σκληρή τη μάχη.

Έτσι συνειδητοποίησε ότι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσει την Κλίντον ήταν να κάνει αυτούς που δεν θα ψήφιζαν ούτε Κλίντον ούτε Τραμπ, να ψηφίσουν την Κλίντον δείχνοντας συγχρόνως την υποστήριξή τους στους αρχικούς τους υποψηφίους.

Η λύση λοιπόν που σκέφτηκε και μετουσίωσε σε ένα application ήταν «άστους να ανταλλάξουν ψήφους».

Ο Kumar δημιούργησε το app #NeverTrump, μέσω του οποίου οι υποστηρικτές του λεγόμενου «τρίτου κόμματος» στις πολιτείες – κλειδιά μπορούν να ανταλλάξουν ψήφο με υποστηρικτές της Κλίντον σε πιο σίγουρες πολιτείες.

Μιλώντας στο Mashable ο Amit Kumar ανέφερε ότι «δυστυχώς ζώντας στην Καλιφόρνια ξέραμε ότι η ψήφος μας δεν θα μετρούσε και πολύ καθώς είναι κυρίως ρεπουμπλικανική πολιτεία. Έτσι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε».

Πως λειτουργεί το app

Ένας υποστηρικτής της Κλίντον από τη Νέα Υόρκη και ένας υποστηρικτής του «τρίτου κόμματος» από την Πενσιλβάνια ανταλλάζουν ψήφους ώστε ο ψηφοφόρος της Νέας Υόρκης να ψηφίσει τον Jill Stein ή τον Gary Johnson και ο άλλος ψηφοφόρος της πολιτείας – κλειδί να ψηφίσει την Κλίντον.

Θεωρητικά αυτό διασφαλίζει ότι η Κλίντον θα πάρει περισσότερες ψήφους εκεί που είναι αμφίρροπα τα αποτελέσματα και την ίδια ώρα οι υποστηρικτές του λεγόμενου τρίτου κόμματος ψηφίζουν.

Και το πιο σημαντικό για τους χρήστες του app ο Τραμπ δεν κερδίζει.


σχετικα αρθρα