ΔΙΕΘΝΗ

Ποιοι έφτασαν στον Λευκό Οίκο παρά τα σκάνδαλα (Βίντεο)

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2016, 17:25 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2016, 17:25
Ποιοι έφτασαν στον Λευκό Οίκο παρά τα σκάνδαλα (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Τους υποψήφιους προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ που παρότι το όνομά τους ήταν μπλεγμένο σε σκάνδαλα κατάφεραν να φτάσουν στον Λευκό Οίκο παρουσιάζει σε ένα βίντεο το CNN.

Τους υποψήφιους προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ που παρότι το όνομά τους ήταν μπλεγμένο σε σκάνδαλα κατάφεραν να φτάσουν στον Λευκό Οίκο παρουσιάζει σε ένα βίντεο το CNN.

Με τους υποψηφίους των φετινών εκλογών, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετωπίζουν αμφότεροι κατηγορίες, με την μεν υποψηφία των Δημοκρατικών να κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τα μυστικά του κράτους λόγω διαρροής των email της και τον δε Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να αντιμετωπίζει αρκετές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, κάνει μια ανασκόπηση σε αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις.

Όπως αναφέρει το CNN υπήρξαν τέσσερις υποψήφιοι οι οποίοι παρότι ήταν κατηγορούμενοι για σκάνδαλα έφτασαν τελικά στο Λευκό Οίκο.

Ο πρώτος ήταν Άντριου Τζάκσον, υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, το 1828, για τον οποίο υπήρχαν φήμες ότι είχε κοιμηθεί με τη γυναίκα του ενώ εκείνη ήταν παντρεμένη με άλλον άνδρα. O Τζάκσον είχε παντρευτεί την γυναίκα του Ρέιτσελ το 1791, προτού εκείνη πάρει διαζύγιο και έτσι ξαναπαντρεύτηκαν το 1794.

Στη μάχη του 1884 μια εφημερίδα έγραψε ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Γκρόβερ Κλίβελαντ είχε εξώγαμο παιδί. Η καμπάνια του δεν το αρνήθηκε και ο ίδιος κέρδισε την προεδρία.

Ο Ρίτσαρντ Νίξον, που είναι και ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που παραιτήθηκε από το αξίωμά του, ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλα από την αρχή της πορείας του προς τον Λευκό Οίκο. Το 1952, όταν και ήταν υποψήφιος για την αντιπροεδρία, με υποψήφιο πρόεδρο τον Ντουάιτ Άιζενχάουερ, κατηγορήθηκε για παράνομες χρηματοδοτήσεις. Εκείνη την περίοδο κάποιος του είχε δωρίσει ένα σκύλο και ο Νίξον τότε υπερασπίστηκε τον εαυτό του με μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία και έξι εβδομάδες μετά κέρδισαν τις εκλογές.

Με το όνομά του μπλεγμένο σε σκάνδαλα βάδισε προς τον Λευκό Οίκο και ο Μπιλ Κλίντον. Το 1992 μια γυναίκα στο Αρκάνσας, η Τζένιφερ Φλάουερς, είπε στον Τύπο ότι διατηρούσε σχέση με τον κυβερνήτη Κλίντον. Εκείνος αρνήθηκε τα λεγόμενά της και ως γνωστόν κέρδισε τις εκλογές.