current views are: 9

14 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση17:32

Η high tech «ασπίδα προστασίας» του Ομπάμα (Βίντεο – φωτό)

Ένας ολόκληρος στρατός, τόσο από πράκτορες, όσο και από υπερσύγχρονο εξοπλισμό, συνοδεύει σε κάθε ταξίδι του τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Δημοσίευση 17:32’

Ένας ολόκληρος στρατός, τόσο από πράκτορες, όσο και από υπερσύγχρονο εξοπλισμό, συνοδεύει σε κάθε ταξίδι του τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ένας ολόκληρος στρατός, τόσο από πράκτορες, όσο και από υπερσύγχρονο εξοπλισμό, συνοδεύει σε κάθε ταξίδι του τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα

Οι μετακινήσεις του γίνονται με το αεροσκάφος το Air Force one, ενώ με μεταγωγικά αεροσκάφη γίνεται η μεταφορά των θωρακισμένων οχημάτων του προέδρου και της συνοδείας του, αλλά και του υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού των αμερικανών πρακτόρων.

Air force one

Το Air Force One διαθέτει, πολλαπλά αμυντικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, που μπορεί να αποτελέσει μία πλήρως λειτουργική «βάση» για τον ισχυρότερο ηγέτη στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 747-200B. Είναι 371 τετραγωνικών μέτρων, που μοιράζονται σε τρία επίπεδα, και διαθέτει σουίτα για τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και αίθουσες συσκέψεων. Επιπλέον, τα συστήματά του είναι τέτοια που μπορεί να λειτουργήσει και ως κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, διαθέτει προστασία από ηλεκτρομαγνητικό κύμα, για παράδειγμα σε μία πυρηνική έκρηξη, ενώ στα φτερά του είναι ενσωματωμένες συσκευές που μπορούν να εκτρέψουν πυραυλικά συστήματα αν υπάρξει επίθεση.

«Το θηρίο»

Το  θωρακισμένο προεδρικό  αυτοκίνητο γνωστό ως «The Beast», δηλαδή το τέρας, μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο, με μεγάλη ασφάλεια.

Το όχημα της General Motors , έχει μήκος 5,5 μέτρα, ύψος 1,8 μέτρα ζυγίζει 8 τόνους. Οι πόρτες είναι αδιαπέραστες καθώς είναι κατασκευασμένες από  χάλυβα πάχους 20 εκατοστών και κάθε πόρτα ζυγίζει όσο η πόρτα ενός αεροσκάφους Boeing 747.

Τα λάστιχα ενισχυμένα από Κέβλαρ – αλεξίσφαιρο υλικό, που μπορεί να κινηθεί το όχημα, ακόμη και αν καταστραφούν.

Στο πορτμπαγκάζ του οχήματος υπάρχει η ενισχυμένη δεξαμενή καυσίμων  με αφρό που προστατεύει σε περίπτωση έκρηξης από οβίδες. Υπάρχουν επίσης φιάλες οξυγόνου σε περίπτωση ανάγκης.

Τα παράθυρα του «τέρατος» είναι αδιαπέραστα, καθώς ούτε όπλα τύπου μάγκνουμ δεν τα ραγίζει.  Ενώ το αμάξωμα της λιμουζίνας είναι από ενισχυμένο ατσάλι, προκειμένου να προστατεύεται ο Πρόεδρος από βόμβες και εκρήξεις.

Εξοπλισμός εξουδετέρωσης τηλεπικοινωνιών

Επίσης, σε τεθωρακισμένα της συνοδείας του Αμερικανού Προέδρου, έχει εγκατασταθεί ειδικός εξοπλισμός, που μπορεί να μπλοκάρει κινητά τηλέφωνα, ώστε να εξουδετερώσει οποιοδήποτε εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά και να αποτρέψει τηλεφωνικές υποκλοπές.

 


σχετικα αρθρα