ΔΙΕΘΝΗ

Η ομάδα που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην Eurodisney είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2016, 14:37 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2016, 14:28
 Η ομάδα που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην Eurodisney είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
Facebook Twitter Whatsapp

Τα μέλη της ομάδας των συλληφθέντων που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδιάζαν την τρομοκρατική επίθεση της 1η Δεκεμβρίου στη Eurodisney και στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων είχαν δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα μέλη της ομάδας των συλληφθέντων που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδιάζαν την τρομοκρατική επίθεση της 1η Δεκεμβρίου στη Eurodisney και στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων είχαν δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και βρίσκονταν σε επαφή με έναν «εντολέα στην ιρακο-συριακή ζώνη», δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς.

Η γαλλική αστυνομία, που συνέλαβε τους υπόπτους το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανακάλυψε «πολύ σαφή σημειώματα δήλωσης πίστης στο Ντάες» (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), δήλωσε ο Φρανσουά Μολένς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η ομάδα του Στρασβούργου, αλλά και το άτομο που συνελήφθη στην Μασσαλία διέθεταν κοινές εντολές...οι οποίες είχαν μεταβιβασθεί από εντολέα από την ιρακο-συριακή ζώνη μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών», εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.