current views are: 7

1 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:45

Το Κίνημα των 5 Αστέρων κατηγορείται πως είναι στην υπηρεσία του Κρεμλίνου

Το Κίνημα των 5 Αστέρων του Μπεμπε Γκρίλο, που έχει μεγάλη επιρροή στην Ιταλία, κατηγορείται από την αμερικανική ιστοσελίδα Buzzfeed πως είναι στην υπηρεσία της Ρωσίας. 

Δημοσίευση 13:45’

Το Κίνημα των 5 Αστέρων του Μπεμπε Γκρίλο, που έχει μεγάλη επιρροή στην Ιταλία, κατηγορείται από την αμερικανική ιστοσελίδα Buzzfeed πως είναι στην υπηρεσία της Ρωσίας. 

Το Κίνημα των 5 Αστέρων του Μπεμπε Γκρίλο, που έχει μεγάλη επιρροή στην Ιταλία, κατηγορείται πως είναι στην υπηρεσία της Ρωσίας. Σύμφωνα με το αμερικανική ιστοσελίδα Buzzfeed, την οποία επικαλείται και οι echos.fr στη Γαλλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Κίνημα Πέντε Αστέρων, “που διακινεί ψεύτικα νέα και θεωρίες συνομωσίας”, σύμφωνα με το Buzzfeed, μεταφέρει την “προπαγάνδα του Κρεμλίνου” σε εκατομμύρια άτομα.

Με βάση το δημοσίευμα οι υπεύθυνοι τυ κόμματος έχουν φτιάξει ένα δίκτυο ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που διακινεί ψεύτικες ειδήσεις. 

Το Buzzfeed περιγράφει πώς το Κίνημα των 5 Αστέρων αναπτύχθηκε μέσα από το διαδίκτυο, επηρεάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλούς. Η επιρροή του, όπως αναφέρεται συνεχίζεται, με τους ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πολλαπλασιάζονται. Το Buzzfeed υποστηρίζει πως το Κίνημα των 5 αστέρων δεν προσφέρει ανεξάρτητες πληροφορίες, όπως υποστηρίζει, αλλά “παραπληροφορεί”. Οι συνεχείς αναφορές στο ρωσικό μέσο Sputnik και η επίθεση σε πολιτικούς, “με ψεύτικες πληροφορίες”,  “και κυρίως στον Ματέο Ρέντσι” θεωρείται πως είναι κάτι που δείχνει την επιρροή του Κρεμλίνου στο Κίνημα των 5 Αστέρων. 

Το Buzzfeed υποστηρίζει πως, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, γενικά, το ίντερνετ, το κίνημα των 5 αστέρων αναπαράγει την ειδησεογραφία και τα επιχειρήματα του Sputnik και άλλων μέσων που θεωρείται πως επηρεάζει το Κρεμλίνο. Θεωρείται πως η Ιταλία θα είναι το επόμενο μέρος που θα επηρεάσουν οι ψευδείς πληροφορίες, στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία. 

 


σχετικα αρθρα