ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρέντσι ανακοίνωσε την παραίτηση του: «Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας»

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2016, 01:35 / Ανανεώθηκε 5 Δεκεμβρίου 2016, 06:56
Ο Ρέντσι ανακοίνωσε την παραίτηση του: «Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας»
Facebook Twitter Whatsapp

Την παραίτηση του ανακοίνωσε  ο Ματέο Ρέντσι από το Palazzo Chigi στον απόηχο του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση που τάχθηκε υπέρ του Οχι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο Ματέο Ρέντσι από το Palazzo Chigi στον απόηχο του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση που τάχθηκε υπέρ του «Όχι».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Αύριο το απόγευμα θα συγκαλέσω συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και θα ανέβω στο προεδρικό μέγαρο να παραιτηθώ», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών».

 «Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ότι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε την σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του όχι θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου».

 «Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η απόφαση του Ιταλού Πρωθυπουργού κάθε άλλο παρά απρόσμενη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί , καθότι ο ίδιος είχε διαμηνύσει την απόφαση του πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα.