current views are: 12

23 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:57

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος στη Μάλτα – Απελευθερώθηκαν οι επιβάτες (Βίντεο και φωτό)

Αεροπειρατεία εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη.

Δημοσίευση 10:57’

Αεροπειρατεία εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της εταιρείας Afriqiyah Airways με 118 επιβαίνοντες, που προσγειώθηκε στη Μάλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπειρατές ζητούν την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι. Ύστερα από σχεδόν δύο ώρες ομηρίας και σκληρές διαπραγματεύσεις, άρχισε σταδιακά η απελευθέρωση των επιβατών, ενώ στο αεροσκάφος παραμένουν οι αεροπειρατές και μέλη του πληρώματος. 

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και οι δύο αεροπειρατές απείλησαν να το ανατινάξουν χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αιτήματά τους. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας στην πτήση επιβαίνουν 82 άνδρες, 28 γυναίκες, ένα παιδί και 7 μέλη του πληρώματος. Την ίδια ώρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβαίνει και ένας λίβυος πολιτικός.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ έγραψε στο Twitter: «Ενημερώθηκα για πιθανή αεροπειρατεία σε εσωτερική λιβυκή πτήση που κατευθύνεται προς τη Μάλτα και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Times of Malta, που κάνει λόγο για έναν αεροπειρατή, ο δράστης δηλώνει οπλισμένος με χειροβομβίδα.

Παράλληλα όμως, φέρεται να έχει πει πως είναι διατεθειμένος να αφήσει τους 111 επιβάτες να φύγουν εάν ικανοποιηθούν τα άγνωστα έως τώρα αιτήματά του. Σύμφωνα πάντα με την Times of Malta ο αεροπειρατής έχει δηλώσει ότι είναι υποστηρικτής του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Γκαντάφι.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά ο αεροπειρατής (ή αεροπειρατές) αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Στρατιώτες παρατάχθηκαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το αεροπλάνο καθώς ήταν σταματημένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και κανένας δεν φάνηκε να εισέρχεται ή να εξέρχεται από αυτό. Οι κινητήρες του βρίσκονταν σε λειτουργία ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όλες οι άλλες πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας ματαιώθηκαν ή υποχρεώθηκαν να αλλάξουν προορισμό.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Σέμπχα της νοτιοδυτικής Λιβύης και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, μία διαδρομή που διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες. Η αεροπορική εταιρεία Afriqiyah Airways είναι κρατική.

 


σχετικα αρθρα