current views are: 8

23 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:19

ISIS: Μέλος μας ο μακελάρης του Βερολίνου – Πως ξεγλίστρησε από τις αρχές μέχρι το Μιλάνο (Βίντεο – Infographic)

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Δημοσίευση 13:19’

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο αυτουργός της επίθεσης του Βερολίνου «πραγματοποίησε μία νέα επίθεση εναντίον αστυνομικής περιπόλου στο Μιλάνο και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq.

Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Άμρι, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του βερολίνου, είχε δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ.

Ο Τυνήσιος Ανίς Άμρι φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί», πριν πέσει νεκρός έξω από το Μιλάνο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με δυο Ιταλούς αστυνομικούς, την περασμένη νύχτα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι των ερευνών.

Ένας από τους δυο αστυνομικούς έχει τραυματισθεί στον ώμο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι Iταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο Άμρι είχε επαφές ή, ενδεχομένως, κάποιο δίκτυο σε θέση να τον στηρίξει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες με τον σκοπό αυτό εξετάζεται το περιεχόμενο της κάρτας sim του κινητού που είχε στην κατοχή του.

«Θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ήταν ένας άκρως επικίνδυνος φυγόδικος», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Ο Άμρι, βάσει των μαρτυριών των αστυνομικών, είχε απασφαλίσει το περίστροφο, για να μπορεί αμέσως να πυροβολήσει, όπως και έπραξε.

Ο νομάρχης του Μιλάνου, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο Άμρι εντοπίσθηκε κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, αλλά στο πλαίσιο των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως η τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία παραμένει υψηλή.

“Το αποτέλεσμα του ανθρωποκυνηγητού δεν αλλάζει δυστυχώς το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Γερμανία – παραμένει υψηλό και οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Φώναξε “Αλλάχ Ακμπάρ” και έπεσε νεκρός

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA ο άνδρας έπεσε νεκρός στις 3 με 4 τα ξημερώματα στην πλατεία I Maggio (πλατεία 1ης Μαϊου) στο κέντρο της πόλης, όταν πυροβόλησε κατά αστυνομικών και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Λίγο πριν την συμπλοκή, ο άνδρας φέρεται να φώναξε στους αστυνομικούς ”Αλλάχ Ακμπάρ”.

Επίσης, φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί».

«Θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ήταν ένας άκρως επικίνδυνος φυγόδικος», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Ο Άμρι, βάσει των μαρτυριών των αστυνομικών, είχε απασφαλίσει το περίστροφο, για να μπορεί αμέσως να πυροβολήσει, όπως και έπραξε.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την συμπλοκή να έγινε στην διάρκεια τυχαίου ελέγχου ρουτίνας αν και υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ο Ανίς ήταν, ήδη, υπό παρακολούθηση. Δικαστική πηγή δήλωσε ότι η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο ύποπτος μπορεί να κυκλοφορούσε στην περιοχή αυτή του Μιλάνου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο άψυχο σώμα του Ανίς βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου, το οποίο ”προδίδει” τις κινήσεις του: Όπως φανέρωσε το εισιτήριο πήρε το τρένο από την πόλη Σαμπερί στη Γαλλία για το Τορίνο και στην συνέχεια για το Μιλάνο.

Ανακούφιση στη Γερμανία

Η ανακοίνωση του θανάτου του κύριου ύποπτου ως δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο αποτελεί ανακούφιση για τη Γερμανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι πρόκειται πραγματικά για το πρόσωπο αυτό και, αν επιβεβαιωθεί, τότε το υπουργείο Εσωτερικών είναι ανακουφισμένο που το άτομο αυτό δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τομπίας Πλάτε.  

Βίντεο- ντοκουμέντο από την πορεία του φορτηγού πάνω στο πλήθος

Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ η γερμανική εφημερίδα Bild έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο- ντοκουμέντο με την φονική πορεία του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο σε 12 άτομα στο Βερολίνο και τραυμάτισε δεκάδες ακόμη ανθρώπους. Στο βίντεο διακρίνεται το φορτηγό να πέφτει στο πλήθος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην χριστουγεννιάτικη αγορά,  ενώ δεκάδες άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

 


σχετικα αρθρα