ΔΙΕΘΝΗ

Χριστουγεννιάτικο λικέρ «εξολόθρευσε» 26 ανθρώπους στο Πακιστάν

Δημοσίευση 27 Δεκεμβρίου 2016, 14:19 / Ανανεώθηκε 27 Δεκεμβρίου 2016, 14:53
Χριστουγεννιάτικο λικέρ «εξολόθρευσε» 26 ανθρώπους στο Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp

Οι μουσουλμάνοι στο Πακιστάν απαγορεύεται να καταναλώνουν ή να αγοράζουν αλκοόλ και έτσι αναγκάζονται να παράγουν μόνοι τους παράνομα αλκοολούχα ποτά τα οποία μάλιστα πολλές φορές αποβαίνουν μοιραία για τη ζωή τους.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, 24 χριστιανοί και 2 μουσουλμάνοι, έχασαν τη ζωή τους στo Πακιστάν ενώ δεκάδες ακόμα νοσηλεύονται, μετά από κατάποση δηλητηριασμένου χριστουγεννιάτικου λικέρ. 

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο BBC Urdu ότι 40 άνθρωποι εισήχθησαν στα νοσοκομεία και υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου. 

Οι μουσουλμάνοι στο Πακιστάν απαγορεύεται να καταναλώνουν ή να αγοράζουν αλκοόλ ενώ και οι μειονότητες χρειάζονται άδεια για να αγοράσουν αλκοολούχα ποτά. 

Η απαγόρευση αναγκάζει πολλούς να παράγουν παράνομα αλκοολούχα ποτά στο σπίτι τα οποία μάλιστα πολλές φορές αποβαίνουν μοιραία για τη ζωή τους. 

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό θανατηφόρας δηλητηρίασης από αλκοόλ στη χώρα, μετά τον θάνατο 11 ανθρώπων τον περασμένο Οκτώβριο, επίσης στην επαρχία Πουντζάμπ.

Σημειώνεται επίσης ότι το 2014 περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ημέρες από κατανάλωση μολυσμένου αλκοόλ στο Σιντ. Τα φθηνά σπιτικά οινοπνευματώδη ποτά, συχνά περιέχουν δηλητηριώδη μεθανόλη.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη ρωσική πόλη Ιρκούτσκ, μετά την κατανάλωση μιας τοξικής λοσιόν. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr