current views are: 10

30 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση20:08

Δολοφονία Αμοιρίδη: “Λύγισε” η σύζυγος και ομολόγησε την ενοχή της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο αμάξι του.Τα Βραζιλιάνικα μέσα μεταδίδουν ότι η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα, ομολόγησε την ενοχή της.

Δημοσίευση 20:08’

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο αμάξι του.Τα Βραζιλιάνικα μέσα μεταδίδουν ότι η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα, ομολόγησε την ενοχή της.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο αμάξι του.Τα Βραζιλιάνικα μέσα μεταδίδουν ότι η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα, ομολόγησε την ενοχή της.

Όπως μεταδίδει η βραζιλιάνικη O Globo η αποκάλυψη της συζύγου ήρθε μετά από πολύωρη ανάκριση της.  Την ίδια ώρα η αστυνομία θεωρεί ως τρίτο ύποπτο τον  ξάδελφο του εραστή της Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες ότι το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε στο σπίτι του πρέσβη στην περιοχή Nova Iguaçu και φαίνεται πως δεν υπήρξαν πυροβολισμοί. Οι Αρχές θεωρούν ότι η σύζυγος του εκλιπόντα ήταν ο “εγκέφαλος” της δολοφονίας.

 Ο εραστής ομολόγησε την εμπλοκή του

Νωρίτερα, ο 29χρονος αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας της Βραζιλίας, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία, όταν οι αστυνομικοί τού έδειξαν ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι το μοιραίο βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς είχε γίνει γνωστό πως ο θάνατος του Έλληνα πρέσβη δεν προήλθε από τη φωτιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε η σωρός του, αλλά από δολοφονική ενέργεια. Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ του σπιτιού. Από τις κηλίδες αίματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε χθες σε φτωχό προάστιο του Σάο Πάολο μαζί με το απανθρακωμένο πτώμα του Αμοιρίδη. Το Reuters αναφέρει στο τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. 

Το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει στον πρέσβη

Το g1.globo.com, μεταδίδει πως το πτώμα που βρέθηκε στο καμμένο αυτοκίνητο σε γειτονιά του Ρίο, ανήκει στο Έλληνα πρέσβη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, πράκτορες που ερευνούν την υπόθεση δολοφονία του Έλληνα πρέσβη, επιβεβαιώνουν ότι το απανθρακωμένο σώμα που βρέθηκε στο καμένο όχημα ήταν τελικά του Κυριάκου Αμοιρίδη .

Θα υποβληθεί  πειθαρχικό συμβούλιο για τον 29χρονο αστυνομικό

 Η σύγκλιση πειθαρχικού Συμβουλίου αποφασίστηκε από το σώμα που υπηρετεί ο 29χρονος συνεργός-εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη. 

Ο Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο υπηρετεί στο σώμα από τον Απρίλιο του 2012 και σε λίγες ημέρες θα παρθεί η απόφαση για το αν ο 29χρονος τεθεί σε διαθεσιμότητα, ή αν θα απομακρυνθεί από το Σώμα.

 Ο καβγάς που έφερε την «ρήξη»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  extra.globo.com, οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις – φωτιά, οι οποίες αναφέρουν ότι τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα σημειώθηκε ένας άγριος καβγάς μεταξύ του Πρέσβη και της συζύγου του. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της συζύγου του.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του φέρεται, να ενημέρωσε τον εραστή της για τον καβγά και ίσως αυτό να αποτέλεσε την αφορμή για τον τραγικό θάνατο του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Η “γυναίκα αράχνη” κι ο εραστής της

Εξ αρχής, τόσο η σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα όσο και ο εραστής της, θεωρήθηκαν πρόσωπα-«κλειδιά» στην υπόθεση δολοφονίας του.

Η κ. Αμοιρίδη διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τον 29χρονο αξιωματικό της στρατιωτικής αστυνομίας της Βραζιλίας, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν συνεργός της στο έγκλημα.

Σε ότι αφορά την Βραζιλιάνα «γυναίκα αράχνη» τα τοπικά μέσα  την παρουσίαζαν ως μια ιδιαίτερα δραστήρια και επικοινωνιακή προσωπικότητα, ενώ η οικογένεια της σύμφωνα με την odia.ig.com.br δηλώνει άγνοια για την σχέση της με τον 29χρονο αστυνομικό.Όπως δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα της Φρανσουάζ, Ροζάντζελα Ολιβέιρα: «Ο Κυριάκος ήταν ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος».

 

 

 


σχετικα αρθρα