ΔΙΕΘΝΗ

Στα δικαστήρια για την κιθάρα του Curt Cobain των Nirvana

Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2017, 10:54 / Ανανεώθηκε 3 Ιανουαρίου 2017, 10:37
Στα δικαστήρια για την κιθάρα του Curt Cobain των Nirvana
Facebook Twitter Whatsapp

Στα δικαστήρια για μία κιθάρα. Όχι όμως για οποιαδήποτε κιθάρα, αλλά για μία κιθάρα Martin D-18E του Curt Cobain των Nirvana. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα δικαστήρια για μία κιθάρα. Όχι όμως για οποιαδήποτε κιθάρα, αλλά για μία κιθάρα Martin D-18E του Curt Cobain των Nirvana φαίνεται ότι οδηγούνται η κόρη του Cobain, Frances Bean και ο πρώην σύζυγός της  Isaiah Silva.

Η κιθάρα φαίνεται να αξίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια, καθώς είναι αυτή με την οποία ο Curt Cobain έπαιξε στην MTV Unplugged συναυλία των Nirvana το 1993.

Ο Isaiah Silva είναι μουσικός στο συγκρότημα Eeries και ισχυρίζεται ότι η Frances Bean του χάρισε την κιθάρα ως γαμήλιο δώρο όταν παντρεύτηκαν το 2014. Τότε η αξία της κιθάρας είχε εκτιμηθεί στο ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά πλέον οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αξία της είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

Από την πλευρά της η Frances Bean, η οποία δεν είχε κλείσει τα δύο της χρόνια όταν ο πατέρας της αυτοκτόνησε το 1994, αρνείται ότι την χάρισε στον Silva.

Σύμφωνα με το περιοδικό Page Six η κόρη του Curt ισχυρίζεται ότι αγαπάει αυτήν την κιθάρα, η οποία πιθανολογείται ότι είναι η τελευταία με την οποία έπαιξε ο Cobain πριν πεθάνει, και λέει ότι «δεν ανήκει στον Silva. Είναι ένα οικογενειακό κειμήλιο. Δεν μπορεί να την πάρει αυτός».

Η κιθάρα είναι τόσο πολύτιμη για την Frances Bean που έφτασε στο σημείο να στείλει στον εν διαστάσει σύζυγό της απειλητικά μηνύματα σε μία προσπάθεια να τον πείσει να επιστρέψει αυτό το οικογενειακό κειμήλιο. Όπως σημειώνει το περιοδικό παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, που κρατάνε από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και το ζευγάρι χώρισε, ο Silva εξακολουθεί να έχει την κιθάρα.

«Είναι πλέον αναγκασμένη να προσφύγει στην δικαιοσύνη», δηλώνουν πηγές κοντά στην Frances Bean και τις οποίες επικαλείται το περιοδικό. «Τον Σεπτέμβριο, ύστερα από δικαστική εντολή η Frances Bean υποχρεώθηκε να πληρώνει στον Silva διατροφή 15.000 δολαρίων, στο πλαίσιο προσωρινού διακανονισμού, ενώ το δικαστήριο θα επεξεργαστεί στη συνέχεια το θέμα της κιθάρας», δήλωσε η πηγή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr