ΔΙΕΘΝΗ

H πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ταϊλάνδη

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2011, 17:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ταϊλάνδη
Facebook Twitter Whatsapp
Η αδελφή του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα και νικήτρια των εκλογών δήλωσε ότι ο λαός τής έδωσε «μια ευκαιρία» να κυβερνήσει τη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται γυναίκα πρωθυπουργός στη Ταϊλάνδη.
Η αδελφή του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα και νικήτρια των εκλογών δήλωσε ότι ο λαός τής έδωσε «μια ευκαιρία» να κυβερνήσει τη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται γυναίκα πρωθυπουργός στη Ταϊλάνδη. «Ο λαός μου έδωσε μια ευκαιρία. Θα εργαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τον λαό μου», ανέφερε η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εκλογικής Επιτροπής, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, το κόμμα Πουέα Τάι κερδίζει 260 έδρες, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα μόλις 163 έδρες.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα αναγνώρισε την ήττα του στις εθνικές εκλογές και συνεχάρη την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γινγκλούκ Σιναουάτρα για τη νίκη της.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr