ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία κατάσχει τις κουβέρτες μεταναστών για να τους διώξει απ’ τους δρόμους του Παρισιού

Δημοσίευση 9 Ιανουαρίου 2017, 10:31 / Ανανεώθηκε 9 Ιανουαρίου 2017, 10:25
Η αστυνομία κατάσχει τις κουβέρτες μεταναστών για να τους διώξει απ’ τους δρόμους του Παρισιού
Facebook Twitter Whatsapp

Η αστυνομία του Παρισιού κατηγορείται ότι θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μεταναστών κατάσχοντας τις κουβέρτες τους στην καρδιά του χειμώνα.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αστυνομία του Παρισιού κατηγορείται ότι θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μεταναστών κατάσχοντας τις κουβέρτες τους στην καρδιά του χειμώνα!

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) καταγγέλουν «συστηματική αστυνομική βία» κατά εκατοντάδων μεταναστών, που αναγκάζονται να κοιμούνται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας επειδή το μοναδικό κέντρο υποδοχής στο Παρίσι είναι κατάμεστο.

Το Παρίσι άνοιξε το πρώτο κέντρο υποδοχής τον Νοέμβριο μετά την εκκένωση της «Ζούγκλας του Καλαί», αλλά τις τελευταίες εβδομάδες 100-150 πρόσφυγες περιμένουν κάθε μέρα στην ουρά και συχνά κοιμούνται για αρκετές μέρες στους δρόμους σχηματίζοντας αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Η γαλλική αστυνομία προχωρά στη διάλυση των καταυλισμών αυτών, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την εικόνα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλουν ότι η γαλλική αστυνομία κατάσχει τις κουβέρτες των μεταναστών με αποτέλεσμα οκτώ άτομα να είναι σε κατάσταση υποθερμίας λόγω αυτής της πρακτικής!