ΔΙΕΘΝΗ

Μαρόκο: Απαγορεύτηκε η κατασκευή και η πώληση μπούρκας

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2017, 12:05 / Ανανεώθηκε 10 Ιανουαρίου 2017, 13:09
Μαρόκο: Απαγορεύτηκε η κατασκευή και η πώληση μπούρκας
Facebook Twitter Whatsapp

Στην απαγόρευση κατασκευής και πώλησης της μπούρκας προχώρησαν σήμερα στις αρχές του Μαρόκο.

Στην απαγόρευση κατασκευής και πώλησης της μπούρκας προχώρησαν σήμερα οι αρχές του Μαρόκο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξέδωσε εγκύκλιο προς τους υπαλλήλους του που είναι αρμόδιοι για το εμπόριο, στην οποία τους επισημαίνει ότι από αυτή την εβδομάδα απαγορεύεται η κατασκευή και η πώληση μπούρκας, σύμφωνα με πολλά άρθρα του Τύπου.

Παρόλα αυτά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά από το ίδιο το υπουργείο.

Σε κάποιες εμπορικές συνοικίες της Καζαμπλάνκα υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών διεξήγαγαν χθες Δευτέρα «εκστρατείες ενημέρωσης των εμπόρων για να τους ενημερώσουν για την απόφαση αυτή», μεταδίδει ο ιστότοπος Medias 24.

Στην Ταρουντάντ, στο νότιο Μαρόκο, η τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε από τους εμπόρους που κατασκευάζουν και πωλούν μπούρκες να πουλήσου το στοκ τους τις επόμενες 48 ώρες και μετά να πάψουν να κατασκευάζουν και να εμπορεύονται το ένδυμα αυτό, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κυκλοφορεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το ίδιο συνέβη και στη μικρή πόλη Ουισλάν, όπου στο έγγραφο που κυκλοφόρησαν οι αρχές αναφέρεται ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται «με κατάσχεση του εμπορεύματός τους».

«Λάβαμε το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης της εισαγωγής, της κατασκευής και της εμπορίας αυτού του ενδύματος σε όλες της πόλεις του βασιλείου», δήλωσε στον ιστότοπο Le360 «ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών».

Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας, «καθώς δράστες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα το ένδυμα αυτό για να διαπράττουν τα εγκλήματά τους», σύμφωνα με τον Τύπο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr