ΔΙΕΘΝΗ

Έκρυψαν δύο τόνους κοκαΐνη σε κοντέινερ με… σπαράγγια

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2017, 22:01 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2017, 10:48
Έκρυψαν δύο τόνους κοκαΐνη σε κοντέινερ με… σπαράγγια
Facebook Twitter Whatsapp

Περισσότερους από δύο τόνους κοκαΐνη ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές του Περού, συσκευασμένους σε πακέτα με σπαράγγια που προοριζόταν για το Άμστερνταμ.

Περισσότερους από δύο τόνους κοκαΐνη ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές του Περού, συσκευασμένους σε πακέτα με σπαράγγια που προοριζόταν για το Άμστερνταμ. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνέλαβαν έναν Σέρβο και τέσσερις Περουβιανούς, τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι διακινούσαν ναρκωτικά μέσω μιας επιχείρησης γκουρμέ τροφίμων.

Οι αρχές κατέσχεσαν δύο αυτοκίνητα, 75.000 δολάρια σε μετρητά κι ένα πιστόλι Γκλοκ κατά τη διάρκεια επιδρομής σε ιδιοκτησία της εξαγωγικής εταιρείας τροφίμων, σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας Λίμα, καθώς υπήρχαν ενδείξεις εγκληματικής δραστηριότητας.

Το Περού κατατάσσεται, μαζί με την Κολομβία, στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή κοκαΐνης. Η διακίνηση ναρκωτικών μέσω των λιμανιών του Περού εντάθηκε αφότου ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2015 επέτρεψε στις ένοπλες δυνάμεις να καταρρίπτουν αεροσκάφη αν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταφέρουν ναρκωτικά και προσγειώνονται και απογειώνονται σε αυτοσχέδια αεροδρόμια στη ζούγκλα.