ΔΙΕΘΝΗ

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί για το Κυπριακό

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2017, 12:34 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2017, 12:34
Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί για το Κυπριακό
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα συνάντηση θα έχουν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής πλευράς Μουσταφά Ακιντζί, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής τεχνοκρατών στο Μόντ Πελεράν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα συνάντηση θα έχουν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής πλευράς Μουσταφά Ακιντζί, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής τεχνοκρατών στο Μόντ Πελεράν, ενδεχομένως στις 25 ή 26 Ιανουαρίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης

Όπως ανέφερε, στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα των πέντε κεφαλαίων που άπτονται της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού και στα οποία έχουν παραμείνει εκκρεμότητες. Πρόσθεσε ότι δεν αναμένονται συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών στις επόμενες ημέρες, καθότι ο Αντρέας Μαυρογιάννης θα μεταβεί την Κυριακή στη Νέα Υόρκη για συναντήσεις στη γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σήμερα πραγματοποιείται στο Μόντ Πελεράν άτυπη συνάντηση ανάμεσα στις ομάδες εργασίας των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων κατά την οποία θα γίνει σύνοψη όσων συζητήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στην Ελβετία.

Οι ομάδες ολοκλήρωσαν χθες τις εργασίες τους με στόχο να προσδιορίσουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, καθώς και τα εργαλεία για να απαντηθούν.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως στις συζητήσεις δεν μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις για θέματα ουσίας ή διαδικασίας, προσθέτοντας πως με την επιστροφή κάθε τεχνοκρατικής ομάδας, οι ιδέες που εκφράστηκαν θα τεθούν σε πολιτικό επίπεδο και, αφού αξιολογηθούν, θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με τη Διάσκεψη για την Κύπρο.

Επισήμανε ότι, στην πλειονότητά τους, τα ερωτήματα των ομάδων ταυτίζονται σε κάποιο βαθμό, όπως το ερώτημα «πώς διασφαλίζεται το θέμα της εξωτερικής ασφάλειας μιας επανενωμένης Κύπρου».

Εκεί που παρουσιάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις, είπε, είναι στα εργαλεία και στους τρόπους αντιμετώπισης ερωτημάτων που τέθηκαν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr