current views are: 6

22 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση11:40

Σφοδρή επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφους: Λένε ότι δεν είχα κόσμο στην ορκωμοσία

Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του.

Δημοσίευση 11:40’

Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του.

Στην πρώτη του ημέρα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του.

O Ντόναλντ Τραμπ με το καλημέρα δηλαδή ξεκίνησε τον “πόλεμο” με τα ΜΜΕ καθώς πιστεύει ότι απέκρυψαν τον πραγματικό αριθμό των Αμερικανών που παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας του. Το επιτελείο του Τραμπ μάλιστα θεωρεί ότι το πλήθος ήταν μεγαλύτερο από ποτέ. 

Σχεδόν όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, προέβαλαν εικόνες από το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ σε σύγκριση με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι στον δεύτερο πρόεδρο, το πλήθος ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο.

“Οι απόπειρες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθασμένες», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ. “Ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε ποτέ προεδρική ορκωμοσία, τελεία και παύλα”, ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επίσης επιτέθηκε στα ΜΜΕ γιατί έδειξαν ότι η διαδήλωση γυναικών και πολιτών στην Ουάσινγκτον, είχε περισσότερο κόσμο απ’ ό,τι στην ορκωμοσία Τραμπ. «Θα ζητήσουμε από τα μέσα ενημέρωσης να λογοδοτήσουν», τόνισε ο Σπάισερ, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

«Στ’ αλήθεια, φαινόταν ότι ήταν 1.500.000 άνθρωποι, το πλήθος έφτανε ως το Μνημείο Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψη του στο αρχηγείο της CIA.

«Παρακολουθούσα έναν τηλεοπτικό σταθμό που έδειχνε γρασίδι χωρίς κόσμο, κάνοντας λόγο για 250.000 θεατές», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό είναι ψέμα», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στον εν εξελίξει «πόλεμο» που βρίσκεται ο ίδιος με τα ΜΜΕ, ο Τραμπ είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων στον πλανήτη».

 


σχετικα αρθρα