ΔΙΕΘΝΗ

Μαλάλα: Το διάταγμα του Τραμπ μού ράγισε την καρδιά

Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2017, 11:12 / Ανανεώθηκε 28 Ιανουαρίου 2017, 11:53
Μαλάλα: Το διάταγμα του Τραμπ μού ράγισε την καρδιά
Facebook Twitter Whatsapp

Τη δυσαρέσκειά της για το διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο αναστέλλει την υποδοχή προσφύγων στη χώρα του και επιβάλλει μια σειρά περιορισμών, εξέφρασε η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη δυσαρέσκειά της για το διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο αναστέλλει την υποδοχή προσφύγων στις ΗΠΑ και επιβάλλει μια σειρά περιορισμών, εξέφρασε η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

«Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω τον πρόεδρο Τραμπ να κλείνει την πόρτα στα παιδιά, στις μητέρες και στους πατέρες που φεύγουν για να σωθούν από τη βία και τον πόλεμο (...) Ραγίζει η καρδιά μου βλέποντας την Αμερική να γυρίζει την πλάτη στο υπερήφανο παρελθόν της, (αυτό) της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών», δήλωσε η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης.

«Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω προσφυγόπουλα από τη Συρία, που υποφέρουν εδώ κι έξι χρόνια εξαιτίας ενός πολέμου για τον οποίο δεν ευθύνονται εκείνα, να γίνονται στόχος διακρίσεων. Σε αυτούς τους καιρούς αβεβαιότητας και προβλημάτων στον κόσμο, ζητώ από τον πρόεδρο Τραμπ να μη γυρίσει την πλάτη του στα πιο ανυπεράσπιστα παιδιά, στις πιο ανυπεράσπιστες οικογένειες του κόσμου», πρόσθεσε η Μαλάλα.