current views are: 9

7 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση11:46

Ο ύποπτος για την επίθεση στο Λούβρο ξεκίνησε να καταθέτει στους ανακριτές

O ύποπτος για την επίθεση στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι την Παρασκευή άρχισε να καταθέτει στους ερευνητές που τον ανακρίνουν μετά την αρχική του άρνηση να μιλήσει.

Δημοσίευση 11:46’

O ύποπτος για την επίθεση στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι την Παρασκευή άρχισε να καταθέτει στους ερευνητές που τον ανακρίνουν μετά την αρχική του άρνηση να μιλήσει.

O ύποπτος για την επίθεση στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι την Παρασκευή άρχισε να καταθέτει στους ερευνητές που τον ανακρίνουν μετά την αρχική του άρνηση να μιλήσει, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.

“Κατά την τρίτη ακρόαση χθες, ο ύποπτος δέχτηκε να ξεκινήσει να καταθέτει στους ανακριτές λέγοντας το όνομά του και εκθέτοντας την πρώτη του εκδοχή των γεγονότων”, όπως ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα το Reuters μια δικαστική πηγή.

Την Παρασκευή, ένας νεαρός άνδρας, που φέρεται ότι είναι ένας 29χρονος Αιγύπτιος, επιτέθηκε με δύο ματσέτες εναντίον στρατιωτών φωνάζοντας “Αλάχου Άκμπαρ” (“Ο Θεός είναι Ύψιστος”) έξω από το μουσείο του Λούβρου τραυματίζοντας τον έναν. Ο δράστης έφερε και σακίδιο, το οποίο περιείχε μπογιά σε σπρέι αλλά όχι εκρηκτικά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Oι στρατιώτες απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς τον.

Οι γαλλικές αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης είναι ο Αμπντάλα ελ Χαμάμι, που έφθασε στη Γαλλία πριν από περίπου μία εβδομάδα με τουριστική βίζα.

Μέχρι χθες, ο άνδρας αυτός ο οποίος παραμένει υπό νοσηλεία έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, αρνούνταν να μιλήσει. Έχει τεθεί επίσημα υπό κράτηση στο νοσοκομείο και οι γιατροί έκριναν πως μπορεί να υποβληθεί σε ανάκριση.


σχετικα αρθρα