ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική βοήθεια για την καταπολέμηση της πείνας σε Νότιο Σουδάν και Σομαλία

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2017, 11:33 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2017, 11:09
Βρετανική βοήθεια για την καταπολέμηση της πείνας σε Νότιο Σουδάν και Σομαλία
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την δραματική έκκληση της Unicef ότι σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από την πείνα στο Νότιο Σουδάν, την Σομαλία, τη Νιγηρία και την Υεμένη, η Βρετανία στέλνει 200 εκατομμύρια στερλίνες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Βρετανία θα προσφέρει επιπρόσθετη βοήθεια στο Νότιο Σουδάν, σε ορισμένες περιοχές του οποίου έχει ενσκήψει λιμός, και στην Σομαλία, όπου υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει πείνα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Η Βρετανία θα δώσει 100 εκατομμύρια στερλίνες σε καθεμία από τις δύο αυτές χώρες την περίοδο 2017/18, οι οποίες θα δοθούν ως επιπρόσθετη βοήθεια σε αυτήν που ήδη παρέχει.

"Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σειρά από άνευ προηγουμένου κρίσεις και τέσσερις χώρες απειλούνται πραγματικά από την πείνα", σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Πρίτι Πάτελ.

Η Unicef ανακοίνωσε χθες ότι σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από την πείνα στο Νότιο Σουδάν, την Σομαλία, τη Νιγηρία και την Υεμένη.

"Οι κρίσεις αυτές έχουν προκληθεί από τις συγκρούσεις και την ξηρασία και θα πρέπει να ανταποκριθούμε κατάλληλα", υπογραμμίζει ο Πάτελ.

Η επιπρόσθετη αυτή βοήθεια θα επιτρέψει την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν και σε έως και 1 εκατομμύριο στην Σομαλία.