current views are: 4

3 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση11:28

Εξελίξεις στη Γαλλία: Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν – Ο Ζιπέ έτοιμος να κατέβει υποψήφιος

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του προεδρικού υποψηφίου της δεξιάς Φιγιόν.

Δημοσίευση 11:28’

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του προεδρικού υποψηφίου της δεξιάς Φιγιόν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε απ’ τον Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές για το χρίσμα της Δεξιάς, είναι έτοιμος να κατεβεί ως υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές.

Αυτό, όμως, θα γίνει μόνον υπό δύο προϋποθέσεις, όπως είπαν άτομα του περιβάλλοντός του στο Γαλλικό Πρακτορείο: πρώτον να αποχωρήσει από μόνος του ο Φιγιόν από την κούρσα και δεύτερον να έχει ο Ζιπέ την ομόφωνη υποστήριξη των «Ρεπουμπλικανών».

“Ο Αλέν Ζιπέ δεν είναι πραξικοπηματίας, δεν θα ωθήσει ποτέ τον (Φρανσουά) Φιγιόν να φύγει και δεν έχει την πρωτοβουλία οποιασδήποτε συνωμοσίας”, δήλωσε η ίδια πηγή. Ο Ζιπέ διέψευδε μέχρι τώρα ότι ήταν έτοιμος να επανέλθει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου.

Μετά την ανακοίνωση, προχθές Τετάρτη, ότι μπορεί να του απαγγελθούν κατηγορίες στην υπόθεση των εικονικών θέσεων εργασίας που φέρεται να κατείχε η σύζυγός του, η Πενελόπ, ο Φρανσουά Φιγιόν έχει να αντιμετωπίσει πολλές αποσκιρτήσεις από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του και εκκλήσεις από το στρατόπεδό του να παραιτηθεί.

Ο εκπρόσωπός του Τιερί Σολέρ, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του συντηρητικού υποψηφίου, ανακοίνωσε σήμερα μέσω twitter την παραίτησή του.

«Αποφάσισα να τερματίσω τον ρόλο μου ως εκπροσώπου του Φρανσουά Φιγιόν», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τιερί Σολέρ, ο οποίος ήταν επίσης ο οργανωτής των προκριματικών εκλογών από τις οποίες ο Φιγιόν είχε αναδειχθεί ως ο προεδρικός υποψήφιος των συντηρητικών.

Το κόμμα UDI θα αποσύρει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Φιγιόν

Το κεντροδεξιό κόμμα UDI της Γαλλίας αναμένεται να αποσύρει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς πηγή που πρόσκειται στην ηγεσία του κόμματος.

“Θα καλέσουμε τους Ρεπουμπλικάνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν άλλον υποψήφιο”, είπε η πηγή.

Το UDI, που διαθέτει 30 βουλευτές στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου, ανέστειλε την υποστήριξή του στην προεκλογική εκστρατεία του Φιγιόν την Τετάρτη, μετά τις πληροφορίες ότι θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για εικονικές θέσεις εργασίας που κατείχαν μέλη της οικογένειάς του.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα