ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος με τις σεξιστικές δηλώσεις ευρωβουλευτή: Oι γυναίκες πρέπει να αμείβονται λιγότερο επειδή είναι αδύναμες

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2017, 17:05 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2017, 19:33
Facebook Twitter Whatsapp

Σάλο έχει προκαλέσει το σεξιστικό σχόλιο του Πολωνού ακροδεξιού ευρωβουλευτή, Γιάνους Κόρβιν-Μίκε, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να αμείβονται λιγότερο καθότι είναι μικρότερες, πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς από τους άνδρες.

Σάλο έχει προκαλέσει το σεξιστικό σχόλιο του Πολωνού ακροδεξιού ευρωβουλευτή, Γιάνους Κόρβιν-Μίκε, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να αμείβονται λιγότερο καθότι είναι μικρότερες, πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς από τους άνδρες.

Μάλιστα προς ενίσχυση των λεγομένων του, έφερε ως παράδειγμα το σκάκι και το μάθημα της φυσικής. λέγοντας ότι « δεν υπάρχουν γυναίκες μεταξύ των κορυφαίων σκακιστών του κόσμου και είναι επίσης, πολύ ασθενέστερες στη φυσική».

Όπως ήταν λογικό η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με την Ισπανίδα ευρωβουλευτή Ιράτξε Γκαρσία Περέζ να τον ρωτά αν αυτό σήμαινε πως «δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να είναι εδώ ως μέλη του κοινοβουλίου».

«Και ξέρω πως σας πονάει και σας ενοχλεί που οι γυναίκες σήμερα μπορούν να κάθονται στη Βουλή και να εκπροσωπούν τους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα όπως κι εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες γυναίκες από τους άνδρες σας εσάς» πρόσθεσε.

 Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η ευρωβουλευτής της Μάλτας Ρομπέρτα Μετσόλα. Επέκρινε την παρατήρηση όχι μόνο ως προσβλητική για τις γυναίκες αλλά και σαν «προδοσία όλων των αξιών της ΕΕ». Ένας άλλος ευρωβουλευτής της Μάλτας, η Μίριαμ Νταλί, περιέγραψε τα σχόλια του Κόρβιν-Μίκε ως «επιζήμια για την κοινωνία στο σύνολό της».

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr