ΔΙΕΘΝΗ

Χιονοστιβάδα χτύπησε πίστα χιονοδρομικού κέντρου στις γαλλικές Άλπεις - Δεν υπάρχουν θύματα λένε οι διασώστες

της Φράνσις Γιατζόγλου - Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2017, 12:33 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2017, 14:24
Facebook Twitter Whatsapp

Κανένα θύμα δεν υπάρχει σύμφωνα με τους διασώστες από τη χιονοστιβάδα που χτύπησε το πρωί της Τρίτης το χιονοδρομικό κέντρο Tignes στις Γαλλικές Άλπεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κανένα θύμα δεν υπάρχει σύμφωνα με τους διασώστες από τη χιονοστιβάδα που χτύπησε το πρωί της Τρίτης το χιονοδρομικό κέντρο Tignes στις Γαλλικές Άλπεις.

Η ανακοίνωση αυτή διαψεύδει τις αρχικές πληροφορίες που μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ για δεκάδες εγκλωβισμένους σκιέρ κάτω από τόνους χιόνι, καθώς η χιονοστιβάδα έπεσε στην πίστα Carline του κέντρου, περίπου στις 10 π.μ. (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) κοντά σε μια σχετικά εύκολη «μπλε» πλαγιά.

«Πολλοί σκιέρ σπρώχθηκαν απότομα και την φροντίδα τους ανέλαβε το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου. Οι διασώστες αναπτύχθηκαν αμέσως. Έπειτα από επιχειρήσεις έρευνας, διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν θύματα», διευκρίνισε ο χιονοδρομικός σταθμός σε ανακοίνωσή του.

Οι πίστες σκι του χιονοδρομικού κέντρου έκλεισαν όλες και οι σκιέρ απομακρύνθηκαν από το προσωπικό και την αστυνομία.

Οι συνθήκες διάσωσης ήταν δύσκολες επειδή η ομίχλη καθιστούσε αδύνατη τη μεταφορά των διασωστών με ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να υποχρεωθουν να φθάσουν στην περιοχή οδικώς.

Ο κίνδυνος να εκδηλωθούν χιονοστιβάδες ήταν υψηλός σήμερα, στο τέσσερα μιας πενταβάθμιας κλίμακας.

Στις 13 Φεβρουαρίου, στο ίδιο χιονοδρομικό κέντρο μια χιονοστιβάδα εκτός πίστας είχε παρασύρει στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, τρεις παραθεριστές και τον οδηγό τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις τουαλέτες που γέμισαν χιόνι από την χιονοστιβάδα!