ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ροζ νερό είδαν οι κάτοικοι όταν άνοιξαν τις βρύσες των σπιτιών τους

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2017, 16:46 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2017, 17:34
Καναδάς: Ροζ νερό είδαν οι κάτοικοι όταν άνοιξαν τις βρύσες των σπιτιών τους
Facebook Twitter Whatsapp

Σοκ έπαθαν οι κάτοικοι μιας πόλης στον Καναδά, όταν άνοιξαν τις βρύσες των σπιτιών τους, και αντίκρισαν να βγαίνει ροζ νερό.

Σοκ έπαθαν οι κάτοικοι μιας πόλης στον Καναδά, όταν άνοιξαν τις βρύσες των σπιτιών τους, και αντίκρισαν να βγαίνει ροζ νερό.

Οι κάτοικοι στο Όνογουέι της Αλμπέρτα, κατήγγειλαν στο δημαρχείο πως όταν άνοιξαν τις βρύσες των σπιτιών τους τη Δευτέρα, το νερό που έτρεχε ήταν ροζ.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ντέιλ Κρασνόου δήλωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά «η πόλη θα μπορούσε να είχε ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με το τι είχε συμβεί».

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως το φαινόμενο αυτό συνέβη εξαιτίας μιας ατυχούς παρενέργειας μιας χημικής επεξεργασία του νερού, από το υπερμαγγανικό κάλιο.

Η χημική ουσία χρησιμοποιείται συνήθως για την απομάκρυνση του σιδήρου και του θειούχου υδρογόνου από το νερό και το δημαρχείο είπε πως μπήκε σε μια δεξαμενή όταν η βαλβίδα υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια του φιλτραρίσματος.

"Η δεξαμενή άδειασε, ωστόσο ένα μέρος των χημικών έμεινε στο σύστημα διανομής. Μπορεί να είναι ανησυχητικό να ανοίγει κάποιος τη βρύση του σπιτιού του και να βλέπει ροζ νερό, ωστόσο το υπερμαγγανικό κάλιο χρησιμοποιείται στη διαδικασία επεξεργασίας και απομάκρυνσης του σιδήρου και του μαγγανίου και οι κάτοικοι δεν θα κινδύνευαν ποτέ" πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Η χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr