ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Το 70% των μεταναστριών που ζουν σε καταυλισμούς έχουν υποστεί βία

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2017, 17:04 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2017, 18:10
Γαλλία: Το 70% των μεταναστριών που ζουν σε καταυλισμούς έχουν υποστεί βία
Facebook Twitter Whatsapp

Επτά στις δέκα γυναίκες μετανάστριες που ζουν σε καταυλισμούς στη βόρεια Γαλλία έχουν πέσει θύματα βίας, κυρίως σεξουαλικής, είτε μέσα στους καταυλισμούς αυτούς, είτε στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που ζήτησε σήμερα να ιδρυθούν "κατεπειγόντως" κέντρα φιλοξενίας.

Επτά στις δέκα γυναίκες μετανάστριες που ζουν σε καταυλισμούς στη βόρεια Γαλλία έχουν πέσει θύματα βίας, κυρίως σεξουαλικής, είτε μέσα στους καταυλισμούς αυτούς, είτε στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που ζήτησε σήμερα να ιδρυθούν  κέντρα φιλοξενίας.

"Η βία είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς του κόσμου" και "οι πιο ευπαθείς ομάδες, που κινδυνεύουν από τη σεξουαλική βία, είναι οι γυναίκες και τα παιδιά", υπογράμμισε η οργάνωση "Γυναικολογία χωρίς σύνορα" (GSF) η οποία δραστηριοποιείται από τον Νοέμβριο του 2015 στους καταυλισμούς της βόρειας Γαλλίας.

"Σύμφωνα με τις επιτόπιες παρατηρήσεις μας, το 70% των γυναικών έχει υποστεί βία", εξήγησε ο Ρίτσαρντ Μάτις, ο αντιπρόεδρος της GSF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας.

"Εξαναγκασμός στην πορνεία, βιασμοί, ενδοοικογενειακή βία αποτελούν μέρος του ταξιδιού" για τα θύματα αυτά. "Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να πωλούν το κορμί τους για να πληρώσουν τους διακινητές", πρόσθεσε η οργάνωση στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάθε διάλυση καταυλισμού εντείνει την απομόνωση των γυναικών και τις καθιστά ακόμη περισσότερο ευάλωτες, καθώς αυξάνονται ραγδαία η σεξουαλική βία και τα αιτήματα για τερματισμό της κύησης, συνεχίζει η GSF.

Ένα από τα βασικά αιτήματα της οργάνωσης είναι να ιδρυθούν τάχιστα "κέντρα φιλοξενίας για τις γυναίκες και τα παιδιά". Θα πρέπει επίσης να ξανανοίξει το κέντρο Ζιλ Φερί στο Καλαί, που είχε 400 θέσεις για γυναίκες και παιδιά και το οποίο έκλεισε όταν διαλύθηκε η "Ζούγκλα", η τεράστια παραγκούπολη των προσφύγων, τον Οκτώβριο του 2016.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr