ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 8.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2017, 12:13 / Ανανεώθηκε 9 Μαρτίου 2017, 12:13
Γερμανία: 8.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν λόγω βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Facebook Twitter Whatsapp

8.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Ντίσελντορφ μετά τον εντοπισμό μιας βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περίπου 8.000 άνθρωποι στο Ντίσελντορφ αναγκάστηκαν σήμερα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους μετά τον εντοπισμό μιας βόμβας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία εξουδετερώθηκε το πρωί, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η 250 κιλών βόμβα εντοπίστηκε χθες Τετάρτη στη διάρκεια έργων στη συνοικία Ρατ, στο βόρειο τμήμα του Ντίσελντορφ. Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε και πολλοί δρόμοι έκλεισαν.

Επίσης, 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από ένα ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ δύο αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν, γεγονός που κατέστησε πιο δύσκολη την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της πόλης.

Περισσότερα από 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, βόμβες που δεν έχουν εκραγεί εξακολουθούν να εντοπίζονται στο γερμανικό έδαφος. Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 3.000 ήταν οι βόμβες στο υπέδαφος του Βερολίνου.

Στις 25 Δεκεμβρίου 54.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Άουγκσμπουργκ, στη νότια Γερμανία, μετά τον εντοπισμό μιας άλλης βόμβας.