ΔΙΕΘΝΗ

H CIA ήθελε να κάνει μηχανή θανάτου τον Γιούρι Γκέλερ

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2017, 10:45 / Ανανεώθηκε 13 Μαρτίου 2017, 10:45
H CIA ήθελε να κάνει μηχανή θανάτου τον Γιούρι Γκέλερ
Facebook Twitter Whatsapp

Σε «ψυχροπολεμικό όπλο» ήθελε να μετατρέψει τον Γιούρι Γκέλερ η CIA, η οποία μελέτησε και επιβεβαίωσε τις τηλεπαθητικές ικανότητές του το 1973.

Όταν είπε πως έχει δυνάμεις, πολλοί ήταν εκείνοι που τον χλεύασαν, ενώ άλλοι τον κατηγόρησαν πως εξαπατά τον κόσμο.

Πλέον, ο Γιούρι Γκέλερ δηλώνει ανακουφισμένος πως ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια γι' αυτόν, αναφερόμενος στον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων της CIA, που έδειξαν πως οι ικανότητές του ήταν «πειστικές και ξεκάθαρες».

Ο «γητευτής των κουταλιών», όπως είναι γνωστός για το λύγισμά τους, είχε πράγματι δοκιμαστεί για τις τηλεπαθητικές του ικανότητες με τη CIA να τις μελετά και να τις επιβεβαιώνει, το 1973.

Μιλώντας στην Telegraph, ο Γκέλερ αναφέρει πως πέρασε σειρά πειραμάτων για οκτώ ημέρες το 1973 στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στάνφροντ στην Καλιφόρνια. Από αυτά προέκυψε πως οι ικανότητές του ήταν «πειστικές και ξεκάθαρες». Ωστόσο, ο Γκέλερ αποκαλύπτει πως τον ήθελαν να τον μετατρέψουν σε μηχανή θανάτου.

«Με οδήγησαν σε ένα δωμάτιο στο οποίο υπήρχε ένα γουρούνι και μου είπαν: ''Θέλουμε να δούμε το γουρούνι νεκρό, όταν επιστρέψουμε''. Τότε κατάλαβα πως ήθελαν να σταματήσω την καρδιά του, η οποία μοιάζει με του ανθρώπου», λέει στην βρετανική εφημερίδα.

«Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως ήθελαν να με μετατρέψουν σε όπλο, ωστόσο, ποτέ δεν συμφώνησα να κάνω κάτι σκοτεινό. Ποτέ δεν θα μπορούσα να βλάψω άλλο πρόσωπο», προσθέτει.

Ο Γκέλερ μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια συνάντησης, όταν άγγιξε το κουτάλι του Τσόρτσιλ, είχε πει στην Τερέζα Μέι πως το πεπρωμένο της είναι να γίνει πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr