current views are: 8

13 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:40

Διασημότητες ενώνουν τη φωνή τους για την οδική ασφάλεια – 1,25 εκατ. νεκροί το χρόνο!

Δεκατρείς προσωπικότητες ενώνουν τη φωνή τους για την παγκόσμια εκστρατεία “3.500 lives” (3.500 ζωές) για την οδική ασφάλεια.

Δημοσίευση 10:40’

Δεκατρείς προσωπικότητες ενώνουν τη φωνή τους για την παγκόσμια εκστρατεία “3.500 lives” (3.500 ζωές) για την οδική ασφάλεια.

Φάρελ Ουίλιαμς, Αντουάν Γκριζμάν Ραφαέλ ΝαδάλΔεκατρείς προσωπικότητες ενώνουν τη φωνή τους για την παγκόσμια εκστρατεία “3.500 lives” (3.500 ζωές) για την οδική ασφάλεια που εγκαινίασε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και ο γαλλικός όμιλος JCDecaux που ειδικεύεται στη διαφήμιση στην πόλη, στις στάσεις λεωφορείων και στα μέσα μεταφοράς.

Η εκστρατεία αφισοκόλλησης, που υπενθυμίζει τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώνονται καθημερινά στο δρόμο σε όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί σε περισσότερες από 50 χώρες.

Στο Παρίσι μια γιγάντια αφίσα αναρτήθηκε στην πρόσοψη της πλατείας Κονκόρντ υπενθυμίζοντας 13 “χρυσούς κανόνες” σχετικούς με τα βασικά αίτια των τροχαίων: “Φορέστε τις ζώνες σας”, “Φορέστε κράνος”, “Τηρείτε τα όρια ταχύτητας”, “Κάντε ένα διάλειμμα, αν είστε κουρασμένοι”, “Μην οδηγείτε αν έχετε πιει”.

Ένας πρεσβευτής κομίζει το κάθε μήνυμα: εκτός από τον τραγουδιστή Φάρελ Ουίλιαμς, ο ποδοσφαιριστής Γκριζμάν, ο πρωταθλητής του τένις Ναδάλ, οι πιλότοι της Formula 1 Νίκο Ρόσμπεργκ, Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα και του motoGP Μαρκ Μάρκεθ, οι αστέρες του αθλητισμού Γιόχαν Μπλέικ και Χαϊλέ Γκρεμπεσελασιέ, η παραολυμπιονίκης Βανέσα Λόου, η ηθοποιός και παραγωγός Μισέλ Γέο και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό μετέχουν σε αυτήν.

Ωστόσο, πέρα από την ευαισθητοποίηση του κόσμου, “οι κυβερνήσεις έχουν την πρώτη ευθύνη στην εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να επιτευχθεί ο Στόχος της αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ ώστε να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των θανάτων και των τραυματισμών έως το 2020″, υπογραμμίζει ο Τζαν Τοντ πρόεδρος της FIA και ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια”.

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν στις χώρες που δεν έχουν υπογράψει τις Συνθήκες του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια.

Η εκστρατεία συνοδεύεται από ένα “μανιφέστο για πιο ασφαλείς δρόμους, βελτίωση των υποδομών και της ασφάλειας των οχημάτων, μεγαλύτερη εμπλοκή των εταιριών, αυστηρότερα μέτρα κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και της υπερβολικής ταχύτητας.

Με περισσότερο από 1,25 εκατομμύριο νεκρούς στο δρόμο κάθε χρόνο, τα τροχαία έχουν γίνει η δεύτερη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως μετά το AIDS και η πρώτη για την ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών . Κάθε μέρα 500 παιδιά σκοτώνονται στα τροχαία.


σχετικα αρθρα