current views are: 14

20 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση16:00

Εδώ θα γίνει η κηδεία του Τζορτζ Μάικλ! (επιτέλους)

Σε αυτό το εκκλησάκι θα γίνει η κηδεία του George Michael.

Δημοσίευση 16:00’

Σε αυτό το εκκλησάκι θα γίνει η κηδεία του George Michael.

Σε αυτό το εκκλησάκι θα γίνει η κηδεία του George Michael, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο τραγουδιστής, τρεις μήνες μετά, θα ταφεί πλάι στην αγαπημένη μητέρα του κοιμητήριο Highgate West του βόρειου Λονδίνου.

Η τελετή θα γίνει στο ξωκλήσι του νεκροταφείου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η κηδεία θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο μιας και το εκκλησάκι που είναι χτισμένο στο νεκροταφείο από το 1839 διαθέτει χωρητικότητα 30 ατόμων.

Μπορεί η οικογένεια του να είχε βυθιστεί στο πένθος όλον αυτό τον καιρό αλλά όσο περίμεναν με αγωνία τα αποτελέσματα της έρευνας, ταυτόχρονα προετοίμαζαν την τελετή ταφής.

Άτομο από το κοντινό του περιβάλλον, όταν ερωτήθηκε αν έχουν όλα κανονιστεί απάντησε πως «δε σχολιάζω προσωπικά μηνύματα». Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως οι τελευταίες δυο επιθυμίες του τραγουδιστή θα έρθουν εις πέραν. Και ποιες ήταν αυτές;

Η μία ήταν να ταφεί δίπλα στην πολυαγαπημένη του μητέρα Λέσλι και η άλλη ήταν να έχει ορθόδοξη τελετή. Η τρίτη παράμετρος είναι πως άνθρωποι κοντά στην οικογένεια ανέφεραν πόσο υπέφεραν οι συγγενείς του από την καθυστέρηση και την ασέβεια προς τις επιταγές της ορθόδοξης πίστης και ταφής.

Η μακρόχρονη αναμονή τους είχε κοστίσει ψυχικά και ήθελαν να βάλουν ένα τέλος στο μαρτύριο κηδεύοντας τον άνθρωπο τους το συντομότερο δυνατόν. Εφόσον όλα είναι ήδη κανονισμένα και οι συγγενείς σε αναμονή, όλοι θεωρούν πως η κηδεία θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Και ενώ η οικογένεια ανησυχεί ιδιαίτερα για τις διαρροές στον τύπο και την συρροή χιλιάδων κόσμου στην δική τους τελετή, δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα η πιθανότητα να γίνει και μία δεύτερη στην οποία θα πουν το τελευταίο αντίο οι θαυμαστές του.

Ο εκπρόσωπος του Highgate Cemetery στο Βόρειο Λονδίνο που βρίσκεται ο οικογενειακός τάφος απάντησε πως δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν πως ο τραγουδιστής θα θαφτεί εκεί. Σύντομα στο τηλέφωνο απαντούσε ένα σύντομο ηχογραφημένο μήνυμα που έλεγε:

«Αν τηλεφωνείτε για τον Τζορτζ Μάικλ λυπάμαι αλλά δεν έχουμε καμία πληροφορία για εσάς».

Το Highgate είναι ο τόπος ανάπαυσης του Καρλ Μαρξ και πολλών Βρετανών συγγραφέων, φιλοσόφων και επιφανών προσωπικοτήτων. Εδώ και χρόνια αποτελεί τουριστική ατραξιόν ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικού κάλλους της Αγγλίας.

Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι 4 λίρες και πολλά γκρουπ επισκεπτών με ξεναγούς περιδιαβαίνουν καθημερινά τα γεμάτα άγρια βλάστηση δρομάκια με τα γοτθικά μνημεία και τα αγάλματα. Ο Τζορτζ Μάικλ θα είναι πιθανόν το πιο «εμπορικό» από τα ονόματα στα μνήματα των επιφανών πολιτών και αναμένεται κοσμοσυρροή.

Σύμφωνα με πηγή της Daily Star, οι υπεύθυνοι αναμένουν έσοδα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων για τα ταμεία καθώς η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Τζορτζ Μάικλ εκδηλώνεται αδιάκοπα από τα αφιερώματα λατρείας έξω από το σπίτι που άφησε την τελευταία του πνοή.

Lifenewscy.com

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του Κοιμητηρίου…


σχετικα αρθρα