ΔΙΕΘΝΗ

Σομαλία: 26 θάνατοι από την πείνα σε 36 ώρες

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2017, 10:46 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2017, 10:24
Σομαλία: 26 θάνατοι από την πείνα σε 36 ώρες
Facebook Twitter Whatsapp

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα σε διάρκεια 36 ωρών στην επαρχία Τζούμπαλαντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα σε διάρκεια μιάμισης ημέρας στην ημιαυτόνομη επαρχία Τζούμπαλαντ της νότιας Σομαλίας, ανέφερε το ομοσπονδιακό ραδιόφωνο στον ιστότοπό του.

Η Σομαλία, όπως και άλλες χώρες στο Κέρας της Αφρικής, είναι αντιμέτωπη με παρατεταμένη ξηρασία η οποία έχει καταστρέψει την κτηνοτροφία, έχει περιορίσει τις σοδειές και έχει αφήσει 6,2 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας, να εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια για τροφή.

Η οξεία πείνα που πλήττει την Τζούμπαλαντ έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατοντάδων οικογενειών προς την πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Ο ιστότοπος του ραδιοφωνικού σταθμού, επικαλούμενος τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της Τζούμπαλαντ Μοχάμεντ Χουσέιν, μετέδωσε ότι η παρατεταμένη ξηρασία έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων σε διάστημα 36 ωρών σε διάφορες περιοχές μεταξύ των πόλεων Τζούμπα και Γκέντο.

«Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές χρειάζονται έκτακτη βοήθεια», τόνισε ο Χουσέιν.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι οι πόλεις που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ελέγχονται από τους ισλαμιστές αντάρτες της αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι μάχονται επί χρόνια για να ανατρέψουν την κυβέρνηση στο Μογκαντίσου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters