ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Έρχεται ο ισχυρότερος κυκλώνας των τελευταίων ετών

Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2017, 09:55 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2017, 12:57
Αυστραλία: Έρχεται ο ισχυρότερος κυκλώνας των τελευταίων ετών
Facebook Twitter Whatsapp

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκατέλειψαν τις οικείες τους στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, καθώς ο κυκλώνας Ντέμπι πλησιάζει τις παράκτιες πόλεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκατέλειψαν τις οικείες τους στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, καθώς ο κυκλώνας Ντέμπι πλησιάζει τις παράκτιες πόλεις, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πως η ταχύτητα των ανέμων θα ξεπεράσει, αύριο, τα 300 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


Οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κυκλώνας αυτός είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που θα χτυπήσει την χώρα, μετά τον κυκλώνα Γιάσι του 2011, που ισοπέδωσε σπίτια, κατέστρεψε καλλιέργειες και ερήμωσε νησιωτικά θέρετρα. 

Περίπου 3.500 άνθρωποι έφυγαν από τις γειτονιές του Τάουνσβιλ και ακόμη 2.000 «θα είναι καλό» να αποχωρήσουν από το Μπάουεν, σημειώνουν οι αρχές. 

Πολλοί όμως είναι εκείνοι που αγνόησαν τις συμβουλές των αρχών για εκκένωση, ενώ η «Ντέμπι» αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 4, της κλίμακας Σάφιρ-Σίμσον, μία ημέρα πριν την αναμενόμενη άφιξη της στις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας.

Το αεροδρόμιο στο Τάουνσβιλ είναι κλειστό ενώ κλειστά παραμένουν και λιμάνια στο Μακάι και το Χέι Πόιντ. Οι εργασίες στα ανθρακωρυχεία, στο Σάουθ Γουόκερ Κρικ έχουν επίσης ανασταλεί.