current views are: 12

28 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση09:25

Πρώην αστυνομικός ο μεγαλύτερος serial killer της Ρωσίας!

Ένας πρώην αστυνομικός, ο Μικαίλ Ποπκοβ, που ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία 22 γυναικών, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με επιπλέον 60 φόνους.

Δημοσίευση 09:25’

Ένας πρώην αστυνομικός, ο Μικαίλ Ποπκοβ, που ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία 22 γυναικών, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με επιπλέον 60 φόνους.

Ένας πρώην αστυνομικός, ο Μικαίλ Ποπκοβ, που ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία 22 γυναικών, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με επιπλέον 60 φόνους, γεγονός που τον καθιστά ως τον μεγαλύτερο κατά συρροή δολοφόνο στην ιστορία της Ρωσίας.

Οι φόνοι των γυναικών, ηλικίας από 16 έως 40 ετών, διαφόρων κοινωνικών τάξεων, συνέβησαν την περίοδο μεταξύ 1992 και 2007 και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον Ποπκοβ, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του.

Οι αστυνομικοί πήραν μαρτυρίες από 900 άτομα, πραγματοποίησαν 200 ιατροδικαστικές εξετάσεις και προχώρησαν στην εκταφή 20 πτωμάτων, ορισμένα από τα οποία παρέμεναν κρυμμένα επί δύο δεκαετίες. Μερικές από τις δολοφονημένες γυναίκες βρέθηκαν σε δάση, λίμνες και βάλτους, συχνά μετά από υποδείξεις του δράστη.

Ο δράστης, φορώντας την αστυνομική στολή του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του έξω από νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια και άλλα δημόσια μέρη, περιμένοντας να εντοπίσει μεθυσμένες και ασυνόδευτες γυναίκες. Τις έπειθε να μπουν μέσα στο αυτοκίνητό του, υποσχόμενος ότι θα τις βοηθήσει ή ότι θα περάσουν καλά μαζί, και μετά τις πήγαινε σε δάση, όπου τις βίαζε και τις σκότωνε χρησιμοποιώντας τσεκούρι, μαχαίρι, ρόπαλο και άλλα εργαλεία.

Ο ίδιος, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις που είχε δώσει στο παρελθόν, ανέφερε ότι ξεκίνησε τις δολοφονίες όταν η σύζυγός του τον απάτησε με έναν συνάδελφό του και ότι αναζητούσε γυναίκες χαμηλών ηθών, προκειμένου να τις τιμωρήσει.

Τον Ιανουάριο του 2015 καταδικάστηκε για τη δολοφονία 22 γυναικών και για απόπειρα δολοφονίας δύο ακόμη. Οι νέες κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

 


σχετικα αρθρα