ΔΙΕΘΝΗ

DW: Ο Βαλς βάζει φρένο στη Λεπέν στηρίζοντας Μακρόν

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 16:32 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2017, 16:35
DW: Ο Βαλς βάζει φρένο στη Λεπέν στηρίζοντας Μακρόν
Facebook Twitter Whatsapp

Τον Μακρόν θα υποστηρίξει στις Γαλλικές εκλογές ο Μανουέλ Βαλς, πρώην πρωθυπουργός της απερχόμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στη Μ.Λεπέν.

Τον Μακρόν θα υποστηρίξει στις Γαλλικές εκλογές ο Μανουέλ Βαλς, πρώην πρωθυπουργός της απερχόμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στη Μ.Λεπέν.

Για να απαλλαγεί δε, από τη ρετσινιά του «δολοφόνου της αριστεράς» που ήδη του προσάπτουν και της «προδοσίας» των κανόνων των προκριματικών εκλογών σύμφωνα με τους οποίους δεσμευόταν να υποστηρίξει τον νικητή, δηλαδή τον Αμόν, ο Μανουέλ Βαλς αντέταξε σήμερα τον μέγα κίνδυνο νίκης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

«Πάνω και από τους κανόνες των κομμάτων θέτω την υποχρέωση προστασίας της Δημοκρατίας και εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου» δήλωσε.  Σύμφωνα με τον Βαλς, «το κλίμα ναυτίας της εκλογικής εκστρατείας, η ηθική κατάρρευση της υποψηφιότητας του Φιγιόν και η διαίρεση της αριστεράς έχουν κάνει τους ψηφοφόρους να μην ξέρουν τι να ψηφίσουν, με συνέπεια η αποχή να φθάσει σε υψηλά επίπεδα».

Εκτιμά ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος νίκης της Λεπέν γι αυτό και θεωρεί ότι από τον πρώτο γύρο, θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη δυναμική στις προοδευτικές δυνάμεις, για να περάσουν στο δεύτερο γύρο. Και αυτή τη στιγμή «ναι» είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν που έχει αυτή τη δυνατότητα.

«Δεν φταίω για την περιθωριοποίηση του Αμόν και δεν θέλω την περιθωριοποίηση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Ο Αμόν δεν θέλησε να μεταφέρει την εκστρατεία του στο κέντρο ώστε να πετύχει μεγαλύτερη συσπείρωση και αυτή η στρατηγική ήταν λάθος», υποστήριξε ο Μανουέλ Βαλς.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr