ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Επανεκλογή Τάντιτς

Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου 2010, 07:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σερβία: Επανεκλογή Τάντιτς
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) επανεξελέγη, για τρίτη συνεχή φορά, ο Μπόρις Τάντιτς, πρόεδρος της Σερβίας.

Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) επανεξελέγη, για τρίτη συνεχή φορά, ο Μπόρις Τάντιτς, πρόεδρος της Σερβίας.

Μετά την επανεκλογή του, ο Μπόρις Τάντιτς δήλωσε πολύ υπερήφανος που ακολουθεί τα πολιτικά βήματα του δολοφονηθέντα πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς, προκειμένου το Δημοκρατικό Κόμμα να αποτελεί κόμμα-«κλειδί» στη Σερβία, αλλά κι ένας από τους βασικούς πολιτικούς παράγοντες στην περιοχή.

Στο 14ο Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος, που διεξήχθη το Σάββατο, στο Βελιγράδι, ο Μπόρις Τάντιτς υπογράμμισε ότι ο Ζόραν Τζίντζιτς ήταν αυτός που έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης Σερβίας και απέδειξε ότι τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πρόθυμα να αναλάβουν κάθε ρίσκο προς όφελος του κράτους και των πολιτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκλογές στο Δημοκρατικό Κόμμα διεξήχθησαν σε μια δίκαιη ατμόσφαιρα, έπειτα από μια διαδικασία διαλόγου, επί μήνες, εντός των κόλπων του ίδιου του κόμματος.

Ο κ. Τάντιτς δεσμεύτηκε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίζει να οικοδομεί μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Σερβία και να δημιουργεί "χώρο" για την ανάπτυξη νέων ελευθεριών, θέτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ψηλά τον πήχη για τους πολιτικούς ανταγωνιστές του και δείχοντάς τους το δρόμο.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr