ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: Σε θήκη cd ο εκρηκτικός μηχανισμός στην ελληνική πρεσβεία

Δημοσίευση 27 Δεκεμβρίου 2010, 13:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρώμη: Σε θήκη cd ο εκρηκτικός μηχανισμός στην ελληνική πρεσβεία
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σχετικά με το εκρηκτικό πακέτο που βρέθηκε σήμερα το πρωϊ στην Ελληνική Πρεσβεία, στη Ρώμη.

Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σχετικά με το εκρηκτικό πακέτο που βρέθηκε σήμερα το πρωϊ στην Ελληνική Πρεσβεία, στη Ρώμη.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αστυνομίας στο φάκελο του πακέτου είχε αναγραφεί η διεύθυνση "πολιτιστικός σύνδεσμος Ελλάδα- Ιταλία" στη θέση του αποστολέα, ενώ μέσα σε μαύρη θήκη cd υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

Οι Ιταλικές ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι η έκρηξη δεν πραγματοποιήθηκε, πιθανόν γιατί η μπαταρία του όλου μηχανισμού μπορεί να είχε αποφορτιστεί, δεδομένου ότι το πακέτο είχε παραδοθεί από τα ιταλικά ταχυδρομεία την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα τέλος με πηγές της Εισαγγελίας της Ρώμης το εκρηκτικό πακέτο φέρεται να περιείχε και ανάληψη ευθύνης μέσα σε μια μικρή θήκη, η οποία εξετάζεται τώρα από τις ανακριτικές αρχές.

"Το πακέτο με εκρηκτικό που βρέθηκε σήμερα στην ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη είχε παραδοθεί στις 24 του μηνός και ανοίχθηκε σήμερα από υπάλληλο της διπλωματικής μας αντιπροσωπείας. Μία μέρα αργότερα δηλαδή από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής. Η θήκη είχε διαστάσεις κόλλας χαρτιού Α4 και ο υπάλληλος κατάφερε να την απομακρύνει πριν εκραγεί", όπως δήλωσε ο Ελληνας πρέσβης στη Ρώμη, Μιχάλης Καμπάνης.

Ο δε στρατηγός των καραμπινιέρων, Μαουρίτσιο Μετζαβίλα, πρόσθεσε ότι το εκρηκτικό πακέτο απενεργοποιήθηκε, και ότι θεωρείται πως πρόκειται για ένα ενιαίο σχέδιο με τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Για το λόγο αυτό η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα της Ρώμης, Πιέρο Τσαβιότι, που ερευνά ήδη την υπόθεση των εκρήξεων που συν'εβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας.

Ύποπτα πακέτα βρέθηκαν επίσης στις πρεσβείες της Φινλανδίας κοντά στο Βατικανό και της Αλβανίας .

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr