ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Το πακέτο-βόμβα απάντηση στην έκκληση των Πυρήνων της Φωτιάς

Δημοσίευση 28 Δεκεμβρίου 2010, 11:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιταλία: Το πακέτο-βόμβα απάντηση στην έκκληση των Πυρήνων της Φωτιάς
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ιταλικές εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα το κείμενο της προκήρυξης, που συνόδευε το χθεσινό εκρηκτικό πακέτο το οποίο παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία.

Οι ιταλικές εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα το κείμενο της προκήρυξης, που συνόδευε το χθεσινό εκρηκτικό πακέτο το οποίο παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία.

Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης των ιταλών αναρχικών που απέστειλαν εκρηκτικό δέμα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, δημοσιεύει σήμερα, (εκτός από το απόσπασμα που παραθέτει η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα) η εφημερίδα "Λα Στάμπα".

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η Fai, "Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία", αναφέρει στην ανάληψη ευθύνης της:

"Αποφασίσαμε να υψώσουμε και πάλι τη φωνή μας. Ήδη τον προηγούμενο Απρίλιο, είχαμε ξεκινήσει μια επαναστατική εκστρατεία με την αποστολή ενός εκρηκτικού πακέτου. Η πράξη μας αποσιωπήθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τα μέσα ενημέρωσης και λογοκρίθηκε εντελώς η ανάληψη ευθύνης στην οποία, επαναλαμβάνοντας την συμμετοχή μας στις Fai, απευθύναμε προειδοποίηση στους κηδεμόνες της δημοκρατικής τάξης: δεν θα ανεχθούμε τις συνεχείς καταχρήσεις που πραγματοποιούνται στα Cie (κέντρα προσωρινής κράτησης και απέλασης λαθρομεταναστών), στις φυλακές, στους στρατώνες, των δομών αυτών της εξουσίας. Σήμερα επιτιθέμεθα εκ νέου απαντώντας στην έκκληση των Ελλήνων συντρόφων. Για το λόγο αυτό, η επίθεσή μας απευθύνεται κατά μιας δομής που εκπροσωπεί το ελληνικό κράτος και τους δούλους του, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αθήνα και προς το σχέδιο της "Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς".

Εκτός από την απάντησή μας στην έκκληση αυτή για αλληλεγγύη, θέλουμε να ξεκινήσουμε μια επαναστατική εκστρατεία, υπέρ των συντρόφων που υποβάλλονται σε συνεχή κακομεταχείριση, από μέρους των ελβετικών αρχών και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους χιλιανούς συντρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ένα ισχυρό κύμα καταστολής. Για την έναρξη της εκστρατείας αυτής, αποφασίσαμε να επιτεθούμε και κατά των εκπροσώπων των δυο αυτών χωρών. Πιστεύομε ότι η μέθοδος της επαναστατικής βίας και η απευθείας επίθεση κατά ατόμων και δομών του συστήματος ηγεμονίας ,εκτός από ιστορική κληρονομιά του αναρχικού κινήματος, αποτελεί και βασικό στοιχείο για τον αγώνα και την καταστροφή του συστήματος. Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε, ότι το σχέδιό μας, που βασίζεται στην μέθοδο αυτή και στην επαναστατική αλληλεγγύη προς τους φυλακισμένους συντρόφους, διασταυρώνεται με εκείνο πολλών ατόμων και ομάδων που στην Ελλάδα, όπως και στην Χιλή, στο Μεξικό, στην Ισπανία, στην Αργεντινή και σε κάθε άλλο σημείο, επιτίθενται αδιάκοπα, στοχεύοντας όλο και πιο ψηλά. Τους προσφέρουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας. Αν η μέθοδος αυτή επεκταθεί όλο και περισσότερο, τότε, για το Κράτος και το Κεφάλαιο, οι καιροί θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολοι. Ελευθερία για όλους τους κρατούμενους. Ζήτω η Fai, ζήτω η Αναρχία. Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία. Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας".

Ολος ο ιταλικός Τύπος, επίσης, υπογραμμίζει ότι η έκρηξη αποφεύχθηκε χθες από τύχη αλλά και χάρη στους προσεκτικούς χειρισμούς των υπαλλήλων της ελληνικής πρεσβείας.

Τέλος οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι οι νέες αποστολές εκρηκτικών πακέτων, οφείλονται και στην επικείμενη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε βάρος των μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr