ΔΙΕΘΝΗ

Ο "Big Brother" εισχωρεί στην αστυνομία της Κύπρου

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2010, 08:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο "Big Brother" εισχωρεί στην αστυνομία της Κύπρου
Facebook Twitter Whatsapp

Ηλεκτρονικό σύστημα, με το οποίο θα αναγνωρίζονται αυτόματα οι πινακίδες των μηχανοκίνητων οχημάτων, αποκτά το 2011 η Αστυνομία της Κύπρου, με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο των οδηγών.

Ηλεκτρονικό σύστημα, με το οποίο θα αναγνωρίζονται αυτόματα οι πινακίδες των μηχανοκίνητων οχημάτων, αποκτά το 2011 η Αστυνομία της Κύπρου, με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο των οδηγών.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν σε όλα τα αστυνομικά οχήματα συστήματα εντοπισμού, τα γνωστά GPRS, ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν στο αρχηγείο ποιό όχημα είναι και πού είναι.

Σε δηλώσεις του, ο Αστυνόμος Α' Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Τμήματος Δ' Λοΐζος Πραστίτης είπε σήμερα πως ''σκοπός του συστήματος είναι η ταυτόχρονη εποπτεία και συντονισμός του στόλου των οχημάτων της Αστυνομίας σε πραγματικό χρόνο, με τεχνολογία εφαρμογής GPS, GPRS, GIS, απεικόνιση της πραγματικής θέσης των οχημάτων και του ιστορικού κίνησης τους, με ακρίβεια σε ψηφιακό χάρτη και έκδοση αναλυτικών αναφορών για τα δρομολόγια, την ταχύτητα και άλλων πληροφοριών από τα οχήματα''.

Είπε πως η ''εφαρμογή λογισμικού θα περιλαμβάνει ψηφιακό χάρτη της Κύπρου σε ένα Κεντρικό Εξυπηρετητή και η λειτουργία του συστήματος θα βασίζεται στη αρχή Server/client και θα λειτουργεί μέσω υφιστάμενου δικτύου υπολογιστών (WAN), που είναι ήδη αναπτυγμένο μεταξύ του Αρχηγείου και των Αστυνομικών Διευθύνσεων, όπως επίσης σε φορητά τερματικά (client Pc) μέσω ασφαλούς σύνδεσης''.

Επίσης, ανέφερε πως σκοπός του συστήματος θα είναι η ''παρακολούθηση της θέσης όλου του στόλου των οχημάτων ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα υποστήριξης μέχρι και 1000 οχημάτων ή/και φορητών συσκευών, καθώς και η ανανέωση της θέσης του κάθε οχήματος/φορητής συσκευής, θα γίνεται σε χρόνο που να μην ξεπερνά τα τρία (3) δευτερόλεπτα στο 95% των περιπτώσεων λαμβανομένου υπόψη και το μέγιστο αριθμό των 1000 συσκευών''.

''Η θέση'', είπε, ''θα δίνεται πάνω σε ψηφιακό χάρτη με μικτή ακρίβεια (χάρτη και συσκευής εντοπισμού) ίση ή μικρότερη των 10 μέτρων από την πραγματική θέση του οχήματος και ταυτόχρονα θα φαίνεται η οδός και κατεύθυνση του οχήματος ως επίσης θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής της δημιουργίας αποτυπώματος διαδρομής (live snail-trail) κατά την κίνηση του επιλεγμένου οχήματος''.

Επιπλέον, είπε πως θα υπάρχει επιλογή για εμφάνιση της θέσης σε ''Google Maps'' και σε γεοναφερόμενες αεροφωτογραφίες, ενώ θα έχει επίσης ικανότητα για εμφάνιση μηνύματος συναγερμού, που προέρχεται από ένα όχημα.

Ανέφερε ακόμα πως ''θα δίνει την δυνατότητα σε εξουσιοδοτημένους χρήστες να μπορούν να προσθέτουν πληροφορίες και εικονίδια πάνω στο χάρτη για επιχειρησιακούς σκοπούς''.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr