ΔΙΕΘΝΗ

Είκοσι χρόνια συμπληρώνει η "Hermes Expo" στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2010, 13:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Είκοσι χρόνια συμπληρώνει η "Hermes Expo" στις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Στη δικτύωση και προβολή επιχειρηματιών, προϊόντων και υπηρεσιών της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο την προώθηση της χώρας μας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού, αλλά και τη δικτύωση των Ελλήνων επιχειρηματιών, στοχεύει η ετήσια έκθεση «Hermes Expo», που το 2011 συμπληρώνει είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας στις ΗΠΑ.

Στη δικτύωση και προβολή επιχειρηματιών, προϊόντων και υπηρεσιών της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο την προώθηση της χώρας μας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού, αλλά και τη δικτύωση των Ελλήνων επιχειρηματιών, στοχεύει η ετήσια έκθεση «Hermes Expo», που το 2011 συμπληρώνει είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας στις ΗΠΑ.

«Από το 1992, ως η μοναδική έκθεση του είδους στις ΗΠΑ, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των επενδυτικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αξιοποιώντας ως βατήρα την Ελληνο-Αμερικανική Κοινότητα των δύο εκατομμυρίων, τους φιλέλληνες, αλλά και άλλες εθνότητες στην αμερικανική ήπειρο», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής και πρόεδρος της έκθεσης «Hermes Expo», Παύλος Κοτρότσιος, από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Και συνεχίζει: «Ειδικότερα στις μέρες μας, στοχεύουμε να συμβάλλουμε στην ανάδειξη του νέου ''προσώπου'' της Ελλάδας, ως ιδανικού τουριστικού προορισμού και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει για επενδύσεις, παρ' όλες τις οικονομικές δυσπραγίες, μέσα από τις οποίες μπορούν να βρεθούν έξυπνες λύσεις για καινούργιες ευκαιρίες».

Γνωρίζοντας την ανάγκη προώθησης των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων της Ελλάδας στην Αμερική, προσέλκυσης αμερικανικών κεφαλαίων και επενδύσεων στη χώρα μας και αντίστροφα, η διεθνής έκθεση «Ερμής», όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Κοτρότσιος, διαθέτει την υποδομή, τη δικτύωση και τα μέσα για την ενημέρωση των Ελληνο-Αμερικανών και Αμερικανών επιχειρηματιών, αμερικανικών κρατικών φορέων και Εμπορικο-οικονομικών Επιμελητηρίων«Απόδειξη της επιτυχημένης συμμετοχής στην ''Hermes Expo'' στη 19χρονη πορεία της είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότεροι επιχειρηματίες, κρατικοί φορείς, επιμελητήρια, νομαρχίες και δήμοι από όλη την Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων, που παρουσιάζουν στο αμερικανικό κοινό τα επιτεύγματα και τα προγράμματά τους», σημειώνει ο κ. Κοτρότσιος.

Το 2011 η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, στις πόλεις Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Aτλάντικ Σίτι και Βαλτιμόρη - Ουάσιγκτον.

Το πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την οργάνωση συναντήσεων και εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κουίνς, αλλά και ημερίδα για τον Τουρισμό και τις Νέες Τεχνολογίες με αμερικανικό κοινό, στο Πανεπιστήμιο Drexel της Φιλαδέλφειας.

Η κύρια έκθεση, με 120 περίπτερα, θα στηθεί στο Atlantic City, στις 2 και 3 Απριλίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθεί συμπόσιο, με έμφαση στην Πράσινη Ανάπτυξη, όπου εταιρείες ανακύκλωσης και ενέργειας θα παρουσιάσουν τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν σε παγκόσμιο επίπεδο, με λύσεις για ανακύκλωση - ενέργεια. Στην εκδήλωση, σύμφωνα με τον κ. Κοτρότσιο, αναμένονται πάνω από 500 επιχειρηματίες.

Επιχειρηματικές συναντήσεις, Business to Business, γεύματα εργασίας, networking, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις δικτύωσης θα πραγματοποιηθούν στις 4 Απριλίου και στη Βαλτιμόρη - Ουάσινγκτον, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρηματικού στοιχείου της Αμερικής, με χιλιάδες επισκέπτες, εκ των οποίων το 60% Ελληνο-Αμερικανοί.

«Ο Οργανισμός μας, με το τεράστιο δίκτυο συνεργασιών, τη συσσωρευμένη πείρα και τη γνώση, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε η επιχειρηματική ομογένεια, αλλά και οι Αμερικανοί φιλέλληνες, να έχουν την ευκαιρία να σας γνωρίσουν και να ενημερωθούν από κοντά», τονίζει ο Παύλος Κοτρότσιος. «Αξίζει να σημειωθεί ότι και η 20ή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΑΕ Αμερικής και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, με τον οποίο υπήρξαμε καταλύτες στην υπογραφή συμφωνίας και επιχειρηματικής συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης με άριστα, μέχρι τώρα, αποτελέσματα, το Ελληνοαμερικανικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της ευρύτερης περιοχής Φιλαδέλφειας USGBAC και τον οργανισμό Buysforgood.com».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr