ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογράφος δικαιώθηκε απο ιταλικό δικαστήριο

Δημοσίευση 1 Ιανουαρίου 2011, 14:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δημοσιογράφος δικαιώθηκε απο ιταλικό δικαστήριο
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά από δικαστική απόφαση η δημοσιογράφος Τιτσιάνα Φερράριο, πρόκειται να επιστρέψει στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Rai Uno.

Μετά από δικαστική απόφαση η δημοσιογράφος Τιτσιάνα Φερράριο, πρόκειται να επιστρέψει στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Rai Uno.

"Βλάφθηκε σοβαρά ο επαγγελματισμός της, εξαιτίας πολιτικού αποκλεισμού, λόγω της αντίθεσής της, στην γραμμή που υιοθέτησε ο διευθυντής ειδήσεων Αουγκούστο Μιντζολίνι", αναφέρει η δικαστική ετυμηγορία.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Φερράριο , πενήντα τριών ετών, είχε αντικατασταθεί από νεότερη συνάδελφο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, με πρωτοβουλία του Αουγκούστο Μιντζολίνι. Ο διευθυντής ειδήσεων της "ναυαρχίδας" της Rai, o οποίος είχε υπογραμμίσει ότι "χρειάζεται ανανέωση στα πρόσωπα των δημοσιογράφων που ταυτίζονται με τα δελτία ειδήσεων".

Η Φερράριο, όμως, και το συνδικάτο των δημοσιογράφων "Usigrai", θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση οφειλόταν στην άρνηση της παρουσιάστριας, να υπογράψει γράμμα συμπαράστασης προς τον Μιντζολίνι και το σύνολο των επιλογών του. Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Rai Uno, έχει δεχθεί κριτικές για υιοθέτηση υπερβολικά φιλομπερλουσκονικής γραμμής και για προσπάθεια αποκλεισμού "αντιφρονούντων" δημοσιογράφων.

Πρόσφατα, ανέβαλε το μεσημεριανό δελτίο, για να μπορέσει να συνεχισθεί η ζωντανή μετάδοση της συνέντευξης τύπου του "Καβαλιέρε", με τον μέχρι τώρα απολογισμό του κυβερνητικού του έργου. Η Φερράριο, σε ανοικτή επιστολή προς τους συναδέλφους της, τονίζει ότι "προς το παρόν, η Ραι, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε προσφυγή, κάτι που ήλπιζα να μην συμβεί. Πέρασα μήνες σκληρής ταπείνωσης. Ως δημοσιογράφος και ως γυναίκα, που θεωρήθηκε ξαφνικά γριά, με μόνο φταίξιμο το ότι εργάζομαι εδώ και τριάντα χρόνια, στο μεγαλύτερο δελτίο της ιταλικής τηλεόρασης".

Από την μεριά του ο Μιντζολίνι διερωτάται με νόημα: " ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος των νέων μέσα σε μια τηλεοπτική επιχείρηση στην οποία οι ρόλοι που έχουν εξασφαλισθεί είναι ισόβιοι;". "Είχα προτείνει στην Φερράριο, να αναλάβει καθήκοντα σούπερ-απεσταλμένης στο εξωτερικό", προσθέτει ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Rai Uno. Προς στήριξη των θέσεων αυτών, παρενέβη ο Μαουρίτσιο Γκασπάρρι εκπρόσωπος, στην γερουσία, του μπερλουσκονικού κόμματος "Λαός της Ελευθερίας". "Τώρα οι δικαστές θέλουν να αποφασίζουν ποιος πρέπει να παρουσιάζει τα δελτία. Ελπίζω η ιταλική δημόσια τηλεόραση να θεωρήσει το φιρμάνι αυτό, εντελώς άκυρο. Μήπως πρέπει να αναμένουμε και αποφάσεις που θα λένε ποιες ειδήσεις πρέπει να μεταδίδονται και ποιες όχι;", τονίζει ο Γκασπάρι.

Όλη η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, όμως, στηρίζει την ιταλίδα δημοσιογράφο και ο Κάρλο Βέρνα, επικεφαλής του συνδικάτων δημοσιογράφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης "Usigrai", σχολιάζει σχετικά: "η δικαστική αυτή απόφαση είναι μια μεγάλη νίκη για όσους πιστεύουν στα δικαιώματα της ελευθερίας και μια ξεκάθαρη ήττα του διευθυντή ειδήσεων Αουγκούστο Μιντζολίνι και του γενικού διευθυντή της Rai, Μάουρο Μάζι, που θα έπρεπε, τώρα, να παραιτηθούν".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr