ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη επίσκεψη καγκελαρίου της Γερμανίας στην Κύπρο

Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2011, 15:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η πρώτη επίσκεψη καγκελαρίου της Γερμανίας στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη στην Κύπρο, στις 11 Ιανουαρίου, της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη επίσκεψη καγκελάριου της Γερμανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι είναι πολύ καλά γνωστός ο ρόλος της Γερμανίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. «Η επίσκεψη θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω σύσφιγξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που είναι πραγματικά άριστες».

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη στην Κύπρο, στις 11 Ιανουαρίου, της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη επίσκεψη καγκελάριου της Γερμανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι είναι πολύ καλά γνωστός ο ρόλος της Γερμανίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. «Η επίσκεψη θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω σύσφιγξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που είναι πραγματικά άριστες».Η επίσκεψη θα δώσει επίσης, πρόσθεσε, τη δυνατότητα για συζήτηση διμερών θεμάτων, αμοιβαίου ενδιαφέροντος αλλά και ζητημάτων που ενδιαφέρουν την ΕΕ, καθώς Κύπρος και Γερμανία είναι μέλη της Ένωσης και υπάρχουν θέματα που αφορούν και τις δύο και θα συζητηθούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφάνου απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η επίσκεψη έχει στόχο την άσκηση πίεσης για το Κυπριακό στην ελλληνοκυπριακή πλευρά.Αντιθέτως, συνέχισε, οι επίσημες επισκέψεις ξένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Κύπρο, αναβαθμίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ενισχύουν την κυριαρχία της και την παρουσία της στο ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών. «Ούτε πιέσεις, ούτε οτιδήποτε άλλο», σημείωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η παρουσία ξένων προσωπικοτήτων στην Κύπρο αποδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης, που είναι πολιτική ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποδίδει προς όφελος πρώτα απ' όλα της ίδιας της Κύπρου».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr