ΔΙΕΘΝΗ

Νταβούτογλου: Απογοήτευση οι δηλώσεις Μέρκελ στην Κύπρο

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2011, 13:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νταβούτογλου: Απογοήτευση οι δηλώσεις Μέρκελ στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Ενόχληση έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα οι δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε τις σημερινές δηλώσεις Νταβούτογλου.

Ενόχληση έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα οι δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε τις σημερινές δηλώσεις Νταβούτογλου.

Μετά τον Τσαγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για απογοήτευση, επισημαίνοντας  ότι εάν η κ.Μέρκελ άκουγε και τις δύο πλευρές, ενδεχομένως δεν θα έκανε τέτοιες μονομερείς δηλώσεις.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ τόνισε ότι είναι σημαντικές οι απόψεις και η στάση της Γερμανίας και συμπλήρωσε: Πάντα σκεφτόμασταν ότι η Γερμανία μπορεί να συμβάλει θετικά στο θέμα αυτό. Ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις της κ. Μέρκελ ήταν για μας απογοήτευση. Εάν η κ. Μέρκελ θα καταβάλει προσπάθεια υπέρ της ειρήνης στο Κυπριακό, πράγμα το οποίο υποστηρίζουμε, θα πρέπει πρωτίστως να τηρήσει αντικειμενική στάση απέναντι στις πλευρές.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι δεν ταιριάζει σε έναν σημαντικό ηγέτη μιας ισχυρής χώρας όπως η Γερμανία, σε έναν φίλο της Τουρκίας η απομάκρυνση από τη δικαιοσύνη σε βαθμό που να αξιολογούνται με τον ίδιο τρόπο αυτοί που είπαν ναι στην ειρήνη και καταβάλουν ανάλογη προσπάθεια και αυτοί που είπαν όχι.

Και συνέχισε: Όλες οι θετικές πρωτοβουλίες τα τελευταία δύο χρόνια προήλθαν από την τουρκική πλευρά. Η κ. Μέρκελ εάν είχε ακούσει αμφότερες τις πλευρές, ενδεχομένως δεν θα έκανε τέτοια μονομερή δήλωση. Εμπιστευόμαστε την ίδια και την ηγεσία της και ελπίζω πως στο άμεσο μέλλον θα ακούσει και την τουρκοκυπριακή πλευρά και θα τηρήσει πιο δίκαιη και αντικειμενική στάση. Εμείς πιστεύουμε ότι η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει ακούγοντας αμφότερες τις πλευρές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr