ΔΙΕΘΝΗ

Προς αγιοποίηση ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2011, 14:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προς αγιοποίηση ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄
Facebook Twitter Whatsapp

Η Αγία Έδρα ετοιμάζεται να αγιοποιήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄, αφού αναγνώρισε επίσημα ένα θαύμα στον επί 27ετίας προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η Αγία Έδρα ετοιμάζεται να αγιοποιήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄, αφού αναγνώρισε επίσημα ένα θαύμα στον επί 27ετίας προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Για αρχή, θα πραγματοποιηθεί η τελετή οσιοποίησης του  Πάπα Ιωάννη Παύλου την 1η Μαΐου στη Ρώμη, αποτελώντας μία σημαντική «ένεση» ηθικού για την Καθολική Εκκλησία που στροβιλίζεται επί μήνες γύρω από τα σκάνδαλα παιδεραστίας. Ο Ιωάννης Παύλος θα χρειαστεί ένα δεύτερο θαύμα για να κηρυχθεί άγιος.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα, το οποίο αποδίδει επίσημα στον προκάτοχό του στην Αγία Έδρα το πρώτο του θαύμα -τη θεραπεία της Γαλλίδας καλόγριας Μαρί Σιμόν Πιερ, η οποία έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Η καλόγρια προσευχήθηκε στη μνήμη του Πάπα Ιωάννη Παύλου (ο οποίος επίσης έπασχε από Πάρκινσον) δύο μήνες μετά το θάνατό του, και όπως δηλώνει ξαναγεννήθηκε, θεραπεύτηκε από τη νόσο και μπόρεσε ξανά περπατήσει, να γράψει και να οδηγήσει.

Η αναγνώριση του θαύματος σημαίνει ότι ο Ιωάννης Παύλος μπορεί να κηρυχθεί όσιος, σε μία τελετή που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στη Ρώμη και η οποία αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς για να τιμήσουν τη μνήμη ενός εκ των πιο αγαπημένων προκαθημένων όλων των εποχών.

Για την αγιοποίηση του Ιωάννη Παύλου του Β' θα χρειαστεί η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' παραμέρισε τους κανόνες του Βατικανού για την παρέλευση πενταετίας πριν αρχίσουν οι διαδικασίες για την οσιοποίηση-αγιοποίηση, ανταποκρινόμενος στις φωνές των πιστών που ήθελαν τον Ιωάννη Παύλο να ανακηρύσσεται «santo subito».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr