ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Αρνήται την εμπλοκή σε παράνομο εμπόριο οργάνων Τούρκος γιατρός

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2011, 14:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σερβία: Αρνήται την εμπλοκή σε παράνομο εμπόριο οργάνων Τούρκος γιατρός
Facebook Twitter Whatsapp

Αρνήται την εμπλοκή του στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης οργάνων στο Κόσοβο και την Αλβανία  ο Τούρκος χειρουργός Γιουσούφ Σονμέζ.

Αρνήται την εμπλοκή του στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης οργάνων στο Κόσοβο και την Αλβανία  ο Τούρκος χειρουργός Γιουσούφ Σονμέζ.

Μάλιστα, ο Σονμέζ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστεί  ενώπιον του δικαστηρίου της EULEX, που απηύθυνε κατηγορίες εναντίον του για εμπλοκή στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς τον ως επικεφαλής χειρουργό στην ιδιωτική κλινική "Medicus" της Πρίστινας.

"Δεν έχω καμία πρόθεση να εμφανιστών ενώπιον του δικαστηρίου της EULEX. Δεν πιστεύω στους θεσμούς του Κοσόβου ούτε στην πιθανότητα, μια περιοχή που είναι τόσο βαθιά μπλεγμένη στο έγκλημα, μπορεί να διασφαλίσει μια δίκαιη δίκη, ούτε καν υπό την αιγίδα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών", δήλωσε ο Τούρκος χειρουργός στην εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου, κληθείς να εξηγήσει γιατί αποφεύγει τη δικαιοσύνη και υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Ο Γιουσούφ Σονμέζ είναι μεταξύ εννέα υπόπτων, σε βάρος των οποίων οι εισαγγελικές αρχές της Πρίστινας διεξάγουν έρευνα για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, τα οποία αφαιρούνταν σε ιδιωτική κλινική της Πρίστινας.

Ο Τούρκος χειρουργός, παραδέχεται ότι έχει εργαστεί στη συγκεκριμένη κλινική για κάποιο χρονικό διάστημα, αρνείται όμως κάθε εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες στο διαβόητο "Κίτρινο Σπίτι" στην Αλβανία, όπου φέρεται να γινόταν αφαίρεση οργάνων από Σέρβους αιχμαλώτους πολέμου, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ο Γιουσούφ Σονμέζ, στον οποίο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν το χαρακτηρισμό "Δρ Φρανκεστάιν" ζει με τη σύζυγο και την κόρη του σε πολυτελή βίλα, σε περιοχή ελίτ της Κωνσταντινούπολης. Παρά το γεγονός ότι κρατήθηκε προσωρινά από τις τουρκικές αρχές, δεν θα εκδοθεί στη EULEX, καθώς η τουρκική νομοθεσία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr